MEB, devlet okullarını yok sayıyor

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 2008-2009 eğitim-öğretim yılını değerlendirirken "Milli Eğitim Bakanlığı devlet okullarını yok sayıyor, özel eğitimin önünü açıyor" dedi.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 12:16
Abone Ol google-news

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin, özel eğitime verdiği önemin üniversite başta olmak üzere tüm sınav sonuçlarında açıkça görüleceğini bildirdi, "İllerin başarı oranları incelendiği zaman taşrada öğrenim görenlerin sınavlarda başarısız oldukları görülmektedir. Bu sonuç, öğrencilerin hiç de eşit şartlarda sınavlara giremediklerini ortaya koyuyor" değerlendirmesini yaptı.

"AKP döneminde bilimsel, laik, çağdaş, parasız eğitim arayışı ve anlayışı terk edilmiştir. Eğitimde özelleştirme ve dinselleştirme hareketleri artarak devam etmektedir" diyen Adıbelli, şöyle devam etti:
"Cumhuriyet rejiminin herkese yeterli eğitim hedefi terkedilmiş, eğitim parası olanın satın aldığı bir meta, öğrenci de müşteri durumuna getirilmiştir.

Öğretmenler sözleşmeli, kadrolu, ücretli, uzman gibi sınıflara ayrılmış, sözleşmeli öğretmenlerin sayısı 100 bine yaklaşmıştır. Aynı işi yapan öğretmen kadrolarında yaratılan bu sınıflandırma çalışma barışını bozmakta, eğitimin kalitesini düşürmektedir.
AKP iktidara geldiği günden beri hukuka uygun yönetici ataması da yapmamıştır. Yönetici atamalarında bilgi, deneyim, birikim ve liyakat dikkate alınmamakta, tarikat referanslı kişiler, hükümet yanlısı sendika üyeleri atanmaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler