Türkiye, NATO ile Pakistan arasında köprü

Pakistan ile NATO arasında siyasi diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği, 15 Mayıs itibariyle "NATO temas noktası" görevini üstlendi.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 12:24
Abone Ol google-news

Pakistan ile NATO arasında siyasi diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye, "köprü" görevini üstlendi. Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği'nde bir "NATO temas noktası" kuruldu.

Bakanlık Sözcüsü Burak Özügergin, olağan basın bilgilendirme toplantısında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bir açıklamasına dikkat çekilmesi üzerine "Biz NATO ile Pakistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyoruz" dedi. Özügergin, "15 Mayıs 2009 tarihi itibariyle İslamabad'ta Büyükelçiliğimiz, NATO temas noktası görevini üstlenmiştir" dedi.

İslamabad'taki Büyükelçiliğin üstlendiği görev ile NATO ile Pakistan arasında yürütülen siyasi diyaloğun geliştirilmesine, işbirliği faaliyetlerinin yürütülmesine katkıda bulunacağını belirten Sözcü, "Büyükelçilik NATO ve NATO'nun Pakistan'daki faaliyetleri konusunda Pakistan makamlarını ve kamuoyunu bilgilendirmesinde rol alacak" dedi.

Dışişleri Sözcüsü, Büyükelçiliğin ayrıca karşılıklı ziyaretlerin düzenlenmesine katkıda bulunacağını, kolaylaştırıcı rolü oynayacağını, NATO Sekretaryası ve Pakistan'daki diğer ittifak üyeleri arasındaki bir köprü görevini de göreceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler