Yağış bekleniyor

Türkiye'nin iç ve doğu kesimleri ile Trakya'da aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı ise, Trakya'da 2 ila 4 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 06:46
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde ve Trakya'da görülecek aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise, Trakya'da 2 ila 4 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar genellikle, Türkiye'nin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, güneydoğu kesimlerde de kuvvetlice esecek.

Bögelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyon çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş, Osmaniye ile Adana, İçel ve Antalya'nın iç kesimleri) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu ile Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Yozgat ve Sıvas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Bolu, Kastamonu ve Karabük) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta Ve Doğu Kardeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Artvin, Gümüşhane ve Bayburt ile zamanla bölgenin iç kesimleri (Çorum, Amasya, Tokat, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş) ile zamanla bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Siirt ve Diyarbakır çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. G.Antep, Mardin ve Şanlıurfa başta olmak üzere bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüklük, çamur şeklinde yağışlar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler