Ramazan vurguncuları uyarısı

Tüketiciler Birliği İzleme Komitesi Başkanı Cahide Pamuk, ramazanı fırsat bilerek gıda ürünlerine haksız zam yapan fırsatçıları bu yıl da takip ettiklerini, piyasa araştırması sonucunda belirlenenlerin deşifre edeceklerini belirtti. Pamuk yaptığı açıklamada, tüketicileri fırsatçılara karşı dikkatli olmaya ve tanık oldukları vurgun girişimlerini Tüketiciler Birliği ile paylaşmaya çağırdı.

Yayınlanma: 25.08.2008 - 08:17
Abone Ol google-news

Tüketiciler Birliği İzleme Komitesi Başkanı Cahide Pamuk, ramazanı fırsat bilerek gıda ürünlerine haksız zam yapan fırsatçıları bu yıl da takip ettiklerini, piyasa araştırması sonucunda belirlenenlerin deşifre edeceklerini belirtti.
Pamuk, yaptığı açıklamada, ramazanın sosyal dayanışmanın toplumda en üst seviyeye çıktığı, yardımlaşma ve misafir ağırlama gibi geleneklerin yoğun şekilde yaşandığı ve tüketicinin beslenmesine özen gösterdiği bir dönem olduğunu ifade etti.
Tüketicilerin gıda harcamalarının ramazanda arttığına dikkati çeken Pamuk, şunları kaydetti:
''Bu nedenle bazı gıda üretici ve satıcıları, ramazanı vurgun dönemi olarak görmekte ve maliyetlerde artış olmamasına rağmen gıda ürünlerine fahiş zamlar yapmaktadırlar.
Tüketiciler Birliği olarak, daha önceki yıllarda ramazan dönemindeki bu vurguncu zihniyeti tespit ederek kamuoyuna açıklamış ve bu şekilde fahiş zam yapan firmaların geri adım atmasını sağlamıştık.
Bu yıl da 'ramazan vurguncuları'nın izlenmesi ve niyet ettikleri bu haksız girişimin önlenmesi için ramazan öncesinde temel gıda ürünleri olan bakliyat, yağ, et, tavuk ve kahvaltılık ürünlerinde fiyat tespitlerini yaptık.
Tespit ettiğimiz fiyatlar, ramazanın ilk haftasında yapılacak piyasa araştırması ile kıyaslanacak ve vurgun yapmaya kalkan firmaları isimleri ile kamuoyuna açıklayacağız.''

Pamuk, bu süreçte tüketicileri fırsatçılara karşı dikkatli olmaya ve tanık oldukları vurgun girişimlerini Tüketiciler Birliği ile paylaşmaya çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler