Gazetelerde Bugün

İran'daki seçim sonuçları tüm dünyada büyük yankı yaratırken, Cumhuriyet olayı 'İran kaynıyor' başlığıyla okuyucularıyla paylaştı. Radikal, Akşam, Vatan gibi gazeteler ise manşet olarak, Taraf gazetesinin "AKP ve Gülen'i bitirme planı" haberiyle ilgili yapılan açıklamaları seçti.

Yayınlanma: 15.06.2009 - 06:34
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

İran kaynıyor

170 kişi cezaevinde Tahran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine hile karıştırıldığını öne süren reformcu aday Musavi yanlısı göstericilerle polis arasındaki çatışmalar tırmanıyor. Polis, aralarında muhalif liderlerin de bulunduğu 170 kişiyi tutukladı. Tutuklananlar arasında reformcu liderlerden Mehdi Karrubi ile eski reformcu cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi dönemindeki meclis başkan yardımcısı Behzat Nabavi ve hükümet sözcüsü Abdullah Ramezanzade de bulunuyor.

Muhalif basına baskı Hatemi döneminin cumhurbaşkanı yardımcısı olan Muhammed Ali Abtahi, muhaliflerin gece evlerinden alındıklarını ve daha fazla gözaltı beklediğini söyledi. Hatemi’nin kardeşinin de gözaltına alınanların arasında bulunduğu öne sürüldü. Seçimin iptali için resmi başvuruda bulunan Musavi ise halkla bağlantılarının kesilmesi için yoğun çaba harcandığını, gazete ve internet sitelerinin kapatıldığını, cep telefonlarının kesildiğini açıkladı.

 

HÜRRİYET

Kadın hakimden kadıncıya ceza

Kastamonu Araç'ta eşini döven Mustafa KAdıncı üzerinde, "Eşime vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum" yazılı bin adet el ilanını caddede dağıtma ve 50 fidan dikme cezasına çarptırıldı.

 

MİLLİYET

'İlk ve son kez konuşuyorum'

Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, 2007'de Başbakan Erdoğan'la Dolmabahçe'de yaptığı görüşme için "Orada devlet işi konuşuldu. Kimse ismim üzerinden siyaset yapmaya çalışmasın" dedi.


RADİKAL

Erdoğan: Araştırıyoruz gerekirse daba açarız

Başbakan, Gülen cemaati ve AKP hakkındaki belge için, 'Demokratik bir ortamda partimize yapılan bu gayri hukuki sürece seyirci kalmayız' dedi.


AKŞAM

O belgenin gereğini yapacağız

Başbakan, Nisan 2099'da hazırlandığı öne sürülen, Taraf Gazetesi'nin "AKP ve Gülen'i bitirme planı" diye manşet yaptığı gizli belgeyi araştırdıklarını açıkladı.


POSTA

Kader anı

1 milyon 349 bin aday, "Kader Sınavı" olarak tanımlanan ÖSS'de ter döktü. Seneye sistem değişeceği için tek aşamalı ÖSS son kez yapıldı. Sonuçlar Temmuz ortasında açıklanacak. 4 yıllık fakülte ve yüksekokullara yaklaşık 200 bin, 2 yıllık yüksekokullara da 418 bin öğrenci alınacak. Sınava giren her iki öğrenciden biri açıkta kalacak.


VATAN

Gizli belgeye çok sert tepki

Ergenekon'da ele geçen partisi aleyhindeki belgeler hakkında hiç konuşmayan Erdoğan, Nisan 2009 tarihli 'Eylem Planı' iddiası için "Oynanan oyunlara seyirci kalamayız, gerekirse dava açarız" dedi.


BİRGÜN

Ya Obama'yı sev ya 5 yıl hapis yat

Obama'nın Türkiye'ye gelişini protesto eden 21 ÖDP'liye, 'polise mukavemet' ettikleri gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis cezası ve siyaset yapma yasağı istemiyle dava açıldı.

 

HABERTÜRK

Emniyette müdür krizi

İstanbul'u bekleyen, İzmir teklifini reddeden Ankara Emniyet müdürü, yurtdışını da kabul etmedi. Kararname sıkıntıya girdi.

 

SABAH

IMF'ye karşı Çin doları

Ankara, 70 milyar doları ABD dışındaki bonolara yatıracak Çin'den türk tahviliyle pay alma peşimde.


TERCÜMAN

İç savaş doğru

Seçimlere hile karıştırıldığını öne süren reformcu aday Hüseyin Musevi yanlıları dün de sokaktaydı. Polisle çatışan, yolları trafiğe kapatan göstericilerden 170'i gözaltına alındı. Musevi, halktan protestoları sürdürmesini istedi.

 

YENİ ŞAFAK

Dayakçı koca 1000 pişman

Kastamonu'da bayan hakim, karısını döven kocaya 'Eşimi vurduğum için eşimden ve tüm Araç halkından özür diliyorum' yazılı el ilanı dağıtma cezası verdi.


ZAMAN

Kirli tezgahı kuranlar 'darbeye teşebbüs'ten yargılanmalı

Baro başkanları, Ergenekon tutuklusu Serdar Öztürk'te ele geçirilen 'eylem planı'nı demokrasiye karşı 'vahim girişim' olarak değerlendirdi. Hukukçular, 'millete ve hükümete yönelik komplo' konusunda Genelkurmay'dan kamu vicdanını tatmin edecek açıklama bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler