Çalışabilecek 4 kişiden biri işsiz

Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Türkiye'de son krizle birlikte işsiz sayısının bir yıl içinde 1 milyon 272 bin kişi arttığını belirterek, "Her 4 çalışabilecek insandan 1'i işsiz. Türkiye, işsizlikte OECD sıralamasında birinci, dünyada ikinci sırada yer almakta ve dünya birinciliğine oynamaktadır" dedi.

Yayınlanma: 15.06.2009 - 07:20
Abone Ol google-news

Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye, işçi hakları açısından Uluslararası Çalışma Örgütü'ne göre en kötü ülkeler arasında yer almakta, işçi-iş sağlığı ve güvenliğinde büyük sorunlar yaşamaktadır" dedi. Koramaz, şunları kaydetti:

"İş Yasası, çalışma yaşamının bütününü kapsamamakta, esnek ve kuralsız çalışmayı yaygınlaştırmakta, işçileri başka işverenlere kiralama ve taşeronlaştırmayı yasallaştırmakta, kıdem tazminatları, fazla mesai ücretleri ile sendikal hak ve yetkileri budamaktadır. Bu kadarla kalınmayarak krizin faturası çalışanlara ödettirilmekte, kıdem tazminatlarını budamak için hazırlıklar yapılmakta, İşsizlik Fonu amaç dışı bir şekilde işveren kesimine destek için kullanılmaktadır. Neo liberal politikaların tamamen dışında insanı ve emeği temel alan eşitlikçi, sanayileşme, üretim ve istihdamdan yana bir çalışma yaşamı perspektifinin yaygınlaştırılması gerekir."

Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz, DİSK'in 15-16 Haziran 1970 tarihinde, kendisini tasfiye etmeye çalışanlara karşı 168 fabrikada 150 bine yakın işçiyle gerçekleştirdiği büyük işçi direnişinin 39'uncu yıldönümünü de kutladı, her zaman DİSK'in yanında olduklarını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler