"Hastanelerde kene birimi kurulmalı"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kenenin çiftçiden sonra en çok sağlıkçıyı tehdit ettiğini belirterek önlem alınmasını istedi.

Yayınlanma: 15.06.2009 - 07:41
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Samsun'da bir sağlık çalışanının hastadan KKKA hastalığı bulaşması nedeniyle hayatını kaybetmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, kenenin çiftçiden sonra en çok sağlıkçıyı tehdit ettiğini belirterek önlem alınmasını istedi.

Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, keneye bağlı sağlık çalışanı ölümlerinin 2006 yılından beri görüldüğünü ifade etti. Kahveci "2006 yılında Çorum'da Hemşire Nazlı Yazıcı, 2008 Yılında da Bolu'da hemşire olarak görev yapan Arzu Öğren hastalardan KKKA hastalığı bulaşması nedeniyle hayatlarını kaybettiler Geçen sene Ankara'da ve Diyarbakır'da doktorlarımıza hastanelerde hastalık bulaşmıştı. son olarak da Samsun'da bir sağlık tenkiyesi arkadaşımız hastadan bu hastalığın bulaşması nedeniyle vefat etti. Keneye bağlı ölümlerde meslek olarak çiftçilerden sonra sağlık çalışanları ikinci sırada. Hastanelerde önlemlerin artırılması gerekiyor" dedi.

"Özellikle hastanelerde gerekli önlemlerin alınmaması ve dikkatsizlik sonucu sağlık çalışanları bu hastalıklara yakalanmış ölümler meydana gelmiştir" diyen Kahveci, şunları kaydetti:
"Daha önce hazırladığımız raporda çalışanların bu konuda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi gerektiğine dikkat çekerek kene vakalarının olduğu bölgelerdeki bazı hastanelerde kene birimi kurulmasını istemiştik. Ne yazık ki son yaşanan olay bizim taleplerimizin yerine getirilmesinin zaruretini ortaya koyuyor.

Hastalığın görüldüğü yörelerdeki belli büyük hastanelerde özel kene birimleri oluşturulmalı, bu birimlerde görev alacak personel eğitime tutulmalı ve hastalık konusunda detaylı bilgilendirilmelidir. Bu birimlerde görev yapan personeli hastalıktan koruyacak gerekli tıbbi malzemeler yeteri kadar ve zamanında temin edilmelidir. İş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde kişisel koruyucu tedbirler alınmalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler