Eskişehir'de patlama

Eskişehir'de 3 katlı bir apartmanın 3. katında meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı. Patlama nedeniyle evde hasar oluştu.

Yayınlanma: 15.06.2009 - 10:42
Abone Ol google-news

Eskişehir Bahçelievler Mahallesi Namık Kemal Sokak'taki binanın 3. katında emekli astsubay Recep Ülker'in evinde, henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada, bu sırada evde yalnız bulunan oğlu Atilla Ülker (32) ile yoldan geçen Mehmet Arınç Ulaştır (26) yaralandı.

Eti-Bor Kırka Tesislerinde işçi olarak çalıştığı bildirilen Atilla Ülker'in patlamanın ardından çıkan yangında elbiselerinin tutuşup yanmaya başlaması sonucu sokakta bulunan bir otomobilin üzerine atlaması üzerine ağır yaralandığı öğrenildi.

Ülker, 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalesinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, hafif yaralanan Ulaştır ise Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Vali Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, olay yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

İtfaiye ve Eskişehir Doğal Gaz Dağıtım AŞ (ESGAZ) ekibinin inceleme yaptığı konutta patlamanın nedeni araştırılıyor.

Üzerine evin duvarının enkaz parçaları düşen bir otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi, çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin camları kırıldı, otomobiller zarar gördü. Sokağın trafiğe kapatıldığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


"Patlamanın nedeni araştırılıyor"

Vali Kılıçlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğalgaz aboneliği bulunan dairede patlamanın nedeni konusunda ekiplerin çalışma yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
''Şu anda patlamanın doğalgazdan olup olmadığını söylemek için erken. Arkadaşlar inceliyorlar. İki yaralıdan birinin durumu kritik. Diğeri hafif yaralı. Görgü tanığı mahalle muhtarının ifadesine göre patlamanın hemen ardından elbiseleri tutuşan Atilla Ülker yanarken kendini aşağıya atmış. Muhtar da bu kişiye suyla müdahale etmiş ve aracın üzerinden yere indirmiş. Sonra da sağlık ekipleri hastaneye kaldırmış.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler