Güney Osetya ve Abhazya'ya bağımsızlık

Rusya'daki iktidar yapısının iki önemli kuruluşu olan parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi ile alt kanadı Duma'nın Gürcistan'a ait Güney Osetya ile Abhazya'nın bağımsızlığını tanıma kararı için yaptığı başvuruyu oybirliğiyle kabul etti. Kafkaslar'daki kriz giderek küresel bir çatışmaya doğru ilerliyor.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 07:21
Abone Ol google-news

Rusya’daki iktidar yapısının iki önemli kuruluşu olan parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi ile alt kanadı Duma'nın Gürcistan’a ait Güney Osetya ile Abhazya’nın bağımsızlığını tanıma kararı için yaptığı başvuruyu oybirliğiyle kabul etti. Kafkaslar'daki kriz giderek küresel bir çatışmaya doğru ilerliyor.

NATO, ABD ve AB'nin tehditlerine aldırmayan Rusya, ABD ve Avrupa Birliği'ne meydan okuyan Rusya, Gürcistan'tan çıkmayacağı, hatta üzerine gelinirse bu ülkeyi Yugoslavya'ya çevireceği restinde bulundu.

Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgeleri Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarının tanınması yönünde yaptığı başvuruyu görüşmek üzere toplanan Rus vekiller, kararı oybiurliği ile kabul etti. Kararın yürürlüğe girebilmesi için Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'ın imzalaması bekleniyor.

Kremlin'in kararına Tiflis'ten önce Almanya'dan tepki geldi. Alman hükümeti, ilişkileri kesmek istemediklerini belirtirken İngiltere 'itidal' çağrısında bulundu. Gürcistan, Rusya'yı bölücülükle suçlarken ABD, Başkan Yardımcısı Cheney'nin 2 Eylül'de Tiflis'e gideceğini açıkladı. Ancak Rusya, tepkilere Soçi'den yanıt verdi. Moldova Devlet Başkanı'nı ağırlayan Rus lider, Moldova'ya Trans-Dinyester sorununu Gürcistan gibi güç kullanarak çözme "hatasına düşmemesini" salık verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler