Çorum'da yangın

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı ormanlık Kutluözü köyünde çıkan yangında 6 evle 1 caminin yandığı bildirildi.

Yayınlanma: 23.06.2009 - 19:40
Abone Ol google-news

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı  Kutluözü Köyü Muhtarı Mürsel Gökçe, yaptığı açıklamada, yaklaşık yarım saat önce başlayan yangında, köyde 6 evle birlikte köy camisinin yandığını belirterek, köye henüz yardımın ulaşmadığını söyledi. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının rüzgarında etkisiyle büyüdüğünü ifade eden muhtar Gökçe, zor durumda olduklarını, köyün tamamen yanmasından korktuklarını belirtti. Gökçe, şu an yaralı ve can kaybının olmadığını bildirdi. İlçeye 35 kilometre mesafede ormanlık alanda kurulu Kutluözü köyündeki yangına müdahale etmek için İskilip ilçesinden 2 itfaiye aracı ile orman işletmesine ait 1 arazözün yola çıktığı, ayrıca Bayat ilçesinden de itfaiye ekiplerinin talep edildiği öğrenildi.

 

Kızılay yardım gönderdi

Türk Kızılayı, Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Kutluözü Köyü'nde çıkan yangın dolayısıyla bölgeye 6 afet müdahale uzmanı ve insani yardım malzemesi gönderdi. Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, köyde ilk belirlemelere göre 7 ev ve caminin yandığı belirtilerek, yangın haberinin alınmasının ardından hemen harekete geçildiği kaydedildi.

Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezince bölgeye 6 afet müdahale uzmanından oluşan bir ekip, evleri yanan vatandaşlar için 10 çadır, 40 metre karelik bir cami çadırı, 100 battaniye, 50 kampet, 50 rulo yatak, 50 su bidonu, 20 gıda kolisi, 10 mutfak seti ve 10 ocak gönderildiği bildirildi.

Türk Kızılayı İskilip Şubesi'nin de yerel makamlarla ihtiyaç tespiti ve yardım çalışmalarına katıldığı vurgulanan açıklamada, Türk Kızılayı'nın bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler