11. Uluslararası İstanbul Bienali'ne doğru

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından WHW küratörlüğünde düzenlenecek 11. Uluslararası İstanbul Bienali'ne 40 ülkeden 69 sanatçı ve grubunu ağırlayacak. 12 Eylül - 8 Kasım tarihleri arasında yapılacak bienalde 3 ana sergi mekanında 120'yi aşkın çalışma sergilenecek.

Yayınlanma: 24.06.2009 - 11:32
Abone Ol google-news

11. Uluslararası İstanbul Bienali, 12 Eylül-8 Kasım tarihleri arasında 40 ülkeden dünya güncel sanat çevrelerince tanınan ya da yeni keşfedilen 69 sanatçı ve grubunu ağırlayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda WHW (What, How & For Whom/Ne, Nasıl ve Kimin İçin) küratörlüğünde düzenlenecek bienal başlığını, Bertolt Brecht'in, 1928'de Elisabeth Hauptmann ve Kurt Weill ile birlikte yazdığı ''Üç Kuruşluk Opera'' adlı oyunun ikinci perdesinin kapanış parçası olan ''İnsan Neyle Yaşar?'' adlı şarkıdan alacak.

WHW tarafından belirlenen kavramsal çerçeve, Brecht'e, yeniden keşfedilmesi ve yeni kuşaklara gösterilmesi gereken bir klasik olarak bakmayı değil, geçmişin saklı kalmış tarafları üzerine düşünmeye başlamayı, sanatın toplumsal olana müdahale ve estetik jest arasındaki eski ilişkilerin gözden geçirilmesi ve yeni ilişkiler kurulması açısından nasıl olasılıklar barındırdığını araştırmayı öneriyor.

 

Feriköy Rum Okulu,bienalin yeni mekanı

İstanbul Bienali'nde KP Brehmer, Nam June Paik, Sanja Ivekovic, Hans-Peter Feldmann, Danica Dakic ve Rabih Mroue gibi dünyaca tanınmış sanatçıların yapıtları yer alacak.
Bienale Türk sanatçılar Nevin Aladağ, Yüksel Arslan, Cengiz Çekil, Işıl Eğrikavuk, İnci Furni, Nilbar Güreş, Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar, Erkan Özgen ve Canan Şenol davet edildi.

Bienalde Fındıklı'daki İstanbul Denizcilik İşletmeleri'ne ait alandaki 3 numaralı Antrepo, Tophane'deki Tütün Deposu ve Şişli'deki Feriköy Rum Okulu'nda 120'yi aşkın proje sergilenecek. Öğrencisi olmadığı için 2003'ten bu yana hizmet vermeyen Feriköy Rum Okulu, 11. Uluslararası İstanbul Bienali aracılığıyla ilk kez bir sanat mekanı olarak kullanılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler