İstanbul'un sanat güncesi

İstanbul'un külür-sanat günlüğünde dünyaca ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim, Kerem Görsev, Anne Hallenberg, Christophe Rousset gibi birçok değerli sanatçının isimleri yer alıyor. Işın Karaca, Sertab Erener ve Sezen Aksu, yaz konserleri ile sevdikleriyle buluşuyor.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 08:46
Abone Ol google-news

İstanbullular yaz ayları boyunca sanata doyacak. Dünyaca ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim, İtalya'nın en önemli topluluğu La Scala filarmoni orkestrası eşliğinde, ''37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'' kapanış gecesinde konser verecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festival programı kapsamında ünlü soprano Anne Hallenberg, şef Christophe Rousset yönetimindeki Les Talens Lyriques ile sunacağı ''Kraliçeler'' başlıklı konser verecek. Aya İrini Müzesi'nde 26 Haziran'da gerçekleştirilecek konserde, doğumunun 350. yılında İngiliz müziğinin öncülerinden Purcell ve ölümünün 250. yılında barok müziğin ustası Handel'in eserlerindeki gururlu, gizemli ve aşık ''Kraliçeler''i yorumlanacak.

Aynı festival kapsamında genç kuşağın başarılı temsilcilerinden Çağ Erçağ, bugüne kadar yurt içi ve dışında pek çok başarılı çalışmaya imza atan flütistler Bülent Evcil ve Halit Turgay, piyanoda Muhiddin Dürrüoğlu ve klarnet sanatçısı Ferhat Göksel, 27 Haziran'da Süreyya Operası'nda ''Müzikal bir dostluk konseri''nde aynı sahneyi paylaşacak.

İlk defa aynı sahnede buluşacak olan müzisyenler, festival seyircisinin karşısına Barok'tan Piazzolla'ya uzanan bir repertuvarla çıkacak.

Festivalin son gecesi olan 30 Haziran'da dünyaca ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim, İtalya'nın en önemli topluluğu La Scala Filarmoni Orkestrası eşliğinde unutulmayacak bir konsere imza atacak. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek konserde, Beethoven'ın 3 No'lu Piyano Konçertosu ve Berlioz'un Fantastik Senfoni adlı yapıtları seslendirilecek.

 

"16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali"

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 12'ncisi Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenecek ''16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'', 2 Temmuz'da Esma Sultan Yalısı'nda Kerem Görsev ve Fatih Erkoç'un vereceği konserle başlayacak.

Şehrin çeşitli mekanlarına yayılacak ve 15 Temmuz'a kadar sürecek festival konserlerine, bu yıl Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nin yanı sıra The Marmara, Esma Sultan, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Modern, Nardis Jazz Club ve İstinyePark ev sahipliği yapacak.

 

Diğer konserler

Sezen Aksu, Kuruçeşme Arena'da, Nil Karaibrahimgil Enka Açık Hava Tiyatrosu'nda, Göksel Çubuklu Hayal Kahvesi'nde, Mirkelam Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde, Chantage grubu Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde yarın akşam, Duman grubu Kuruçeşme Arena'da, Soul Stuff grubu Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde 27 Haziranda hayranlarıyla buluşacak.

''The Balkan Soundz Festivali'' kapsamında Boban Markovıc Orkestrası, Balkan müziğinin ezgilerini Maçka Küçükçiftlik Park'ta, Volkan Konak, Kuruçeşme Arena'da 28 Haziran'da, Aseton grubu Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde, Elif Çağlar, Bilal Karaman ve Murat Aziret'ten oluşan Cogito grubu Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde 29 Haziran'da, Gevende Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde, ''Kardeş Türküler'' Kuruçeşme Arena'da 30 Haziran'da sahne alacak.

Işın Karaca Sortie'de, Sertab Erener Kuruçeşme Arena'da 1 Temmuz'da müzikseverlerle buluşacak.

Dünyaca ünlü piyona virtüozu Tuluyhan Uğurlu, yeni albümü ''Akdeniz''in ilk konserini İstanbul'un en etkileyici tarihi yapılarından olan Aya İrini Müzesi'nde 2 Temmuz'da verecek.

 

Tiyatro

Akbank Sanat'ta 26 ve 27 Haziran'da ''Şeylerin Şekli'' ve ''En Mutlu Kim'' adlı oyunlar sahnelenecek.

Garajistanbul'da 26-27 Haziranda ''Mythobarbital Titanların Düşüşü'', Tiyatro Z'de ''7 Ölümcül Günah'' adlı oyunlar izlenebilecek.

Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro'da 27 Haziran Cumartesi günü ''Kibarlık Budalası'', 28 Haziran'da ''Figaro'nun Düğünü'' sergilenecek.

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü bahçesinde 1 Temmuz Çarşamba günü ''Kibarlık Budalası'' 2 Temmuz'da ''Figaro'nun Düğünü'' sahnelenecek.

 

Dans

6. Uluslararası İstanbul Tango Festivali, 1-5 Temmuz tarihleri arasında İstanbul;da yapılacak.
Dünyaca ünlü tango dansçılarının katılacağı festivale Dalyan Kulüp, Adile Sultan Sarayı ve 1001 Direk Sarnıcı gibi İstanbul'un tarihini yansıtan en önemli mekanlar ev sahipliği yapacak. Kanada'dan Çin'e, İtalya'dan Fransa'ya kadar 41 farklı ülkeden yaklaşık 400 dansçının katılımıyla gerçekleştirilecek festivale, dünyaca ünlü tango dansçılarından Mariano Frumboli–Juana Sepulveda, Sebastian Arce-Mariana Montes, Adrian Veredice-Alejandra Hobert, Celine Ruiz-Damian Rosenthal ve Gaston Torelli–Moria Castellano gibi çiftler de katılacak.

 

Sergi

Akbank Sanat'ta 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ''Su İçinde Suluboya Atölyesi'' çalışması kapsamında sanat eğitimcisi Saadet İvecen tarafından resim teknikleri öğretilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler