Özel okullara giriş sonuçları açıklandı

Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. Sınavda 52 öğrenci, soruların 100'üne doğru cevap vererek tam puan aldı. Adaylar punlarını www.meb.gov.tr'den öğrenebilecekler.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 09:10
Abone Ol google-news

Sınav Yürütme Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul, İzmir ve Tarsus'taki 14 özel yabancı okula girmek için başvuruda bulunan 18 bin 512 adaydan, 18 bin 55'inin 31 Mayıs'ta yapılan Özel Yabancı Okullar Sınavı'na katıldığı hatırlatıldı.

Sınav sorularının yüzde 90'ının Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ve sosyal bilgiler derslerini içerdiği, soruların yüzde 70'inin 8'inci, yüzde 30'unun ise 7. sınıfların öğretim programlarını kapsadığı bilgisine yer verilen açıklamada, sınav sorularının yüzde 10'luk diliminin ise dil öğrenme yeteneğini ölçen sorulardan oluştuğu kaydedildi.

18 bin 512 adaydan 457'sinin çeşitli nedenlerle sınava giremediği belirtilen açıklamada, özel yabancı okullar için başvuran adayların sınav sonuçlarının binlik sisteme göre Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce hesaplandığı, adayların sınav sonuçlarını bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' adresinden kimlik numaralarıyla bugünden itibaren öğrenebileceği, zira adaylara sınav sonuç belgesinin gönderilmeyeceği bildirildi.

Özel okullara girmek isteyen öğrencilerin 26 Haziran–15 Temmuz tarihleri arasında ''www.meb.gov.tr'' adresinden tercih işlemlerini gerçekleştireceği kaydedilen açıklamada, adayların en fazla 8 tercihte bulunabileceği ifade edildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

''Asil ve yedek listelerin ilanı 24 Temmuz'da bakanlıkça yapılacaktır. Sınava giren 18 bin 55 öğrenciden 1667 öğrencimiz bir özel okulumuza asil olarak yerleştirilecektir. Özel okullarımıza kayıtlar ise asil liste kayıtları 3, 4 ve 5 Ağustos, yedek liste kayıtları 6 ve 10 Ağustos arasında, ön kayıtlar ise 12 ve 20 Ağustos tarihlerinde yapılacaktır.

2009 Özel Yabancı Ortaöğretim Kurumlarına Giriş Sınavı'nda tüm soruları doğru yapan adaylarımızın sayısı 37'si özel okullardan, 15 ise resmi okullarımızdan olmak üzere 52'dir. Bu öğrencilerimiz net 100 soru yaparak 1000 puan almışlardır.''

Açıklamada, birincilerin illere göre dağılımının İstanbul'dan 29, İzmir ve Adana'dan 3'er, Aydın ve Denizli'den 2'şer, Ankara, Balıkesir, Bursa, Konya, Muğla, Samsun, Isparta, Kocaeli, Kırşehir, Kastamonu, Kırıkkale, Diyarbakır ve Afyonkarahisar'dan da 1'er olduğu ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler