Almanya'da milli görüşçülere baskın

Almanya'da polis ve mail yetkililer tarafından İslam Toplumu Milli Görüş Derneği'nin (IGMG) büro ve binalarına baskın düzenlendi. Vergi suçu işlendiği şüphesiyle yapılan aramalarda, bazı evrak ve bilgisayarlara el konuldu. IGMG Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü "Herşey Hukuka uygun yapılmaktadır" diyerek kendini savundu.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 12:48
Abone Ol google-news

Almanya'da gerçekleştirilen operasyonlarda aranan İslam Toplumu Milli Görüş Derneği'nin (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, "Her şey hukuka uygun yapılmaktadır" dedi.

Üçüncü, vergi suçu işlendiği şüphesiyle yapılan aramaların yapıldığı Köln kentindeki genel merkeze henüz gitmediğini belirterek, "Şu anda bazı evraklara ve bilgisayarlara el konulmuştur. Almanya'da büyük şirketlere yönelik olarak da benzer incelemeler yapılıyor. Açıkçası böyle bir şey beklemiyorduk. Neticede suçlamalarla ilgili henüz tam olarak bilgimiz yok'' dedi.

Savcılığın 3 kişiyle ilgili olarak araştırma yaptığı şeklindeki haberler ile ilgili olarak da Üçüncü, "Zaten Milli Görüş teşkilatında sorumlu olarak Başkan Yavuz Çelik Karahan, Genel Sekreter olarak ben ve Ali Bozkurt'un adı geçer. Başka kimse de yok" diye konuştu.

Alman'da, Anayasayı Koruma Dairesi tarafından da aşırı dinci faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle izlenen IGMG'nin Köln ve Dortmund kentleriyle Bavyera eyaletindeki yaklaşık 20 büro ve binasında vergi suçu işlendiği şüphesiyle arama yapmıştı. Aynı zamanda ülkede Fethullahçı dernek ve kuruluşlarda Deniz Feneri Derneği'nin bürolarına da mali baskın düzenlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler