15 bin ylt rüşvete gözaltı

DTP'li Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın Danışmanı Nesim Turhan, bir müteahhitten 15 bin YTL rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Rüşvete aracılık ettiği ileri sürülen Siirt Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı A.M.K'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

Yayınlanma: 26.08.2008 - 14:14
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, inşaat şirketi sahibi ve müteahhit G.Y, yapımını tamamladığı bir okulun su işlemi için belediyeye başvurduğunu ve kendisinden rüşvet istendiğini belirterek polise başvurdu.
G.Y'nin rüşvet olarak 15 bin YTL'lik çek verdiği ve Turhan'ın çeki nakde çevirdikten sonra belediyeye döndüğü bildirildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda yapılan aramada, Turhan'ın odasında, tahsil edilen 15 bin YTL'den 10 bin YTL bulundu. Turhan, gözaltına alındı.
Daha sonra Siirt emniyetiyle ortaklaşa yapılan çalışmalarda, rüşvete aracılık ettiği iddia edilen Siirt Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı A.M.K. de Siirt'te gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Batman'a getirildi.

Olayla ilgili olarak inşaat şirketi sahibi ve müteahhit G.Y'nin de arandığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler