Jackson'un hayranları yasta

Ünlü pop müzik yıldızı Michael Jackson'ın ölümünün ardından hayranları, sanatçının 9 yaşındayken ilk sahneye çıktığı New York'un Harlem bölgesindeki Apollo Tiyatrosu'nun önünü anma yeri haline getirdi.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 06:10
Abone Ol google-news

Popun ilahı Michael Jackson'ın ölümünden hemen sonra, yerel saatle 20.30'dan itibaren Manhattan'daki tarihi tiyatro önünde toplanmaya başlayan Jackson hayranları, dün de gün boyunca Apollo Tiyatrosu'nun önünde sanatçıyı andı.

Los Angeles'taki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasının ardından hayatını kaybeden sanatçının hayranları, tiyatro önüne çiçek bırakıp, Jackson'ın anısına duvarına yazı yazdı. Apollo Tiyatrosu'nda gün boyunca çalınan Jackson şarkılarına eşlik eden şarkıcının hayranlarının zaman zaman da gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Harlem'deki tiyatro önünde ellerinde pop kralının posterlerini taşıyan Michael Jackson hayranları, sık sık fotoğraf çektirdi.

Michael Jackson'ın 5 kardeşiyle birlikte 1969 yılında ilk kez sahneye çıktığı Apollo Tiyatrosu, pop yıldızının dışında Ella Fitzgerald, Billie Holiday, James Brown, Diana Ross, Stevie Wonder gibi ünlülerin de kariyerlerine başlamasında önemli yeri olmuştu.

Öte yandan, Times Meydanı'nda ünlülerin balmumu heykelleriyle tanınan Madame Taussaud Müzesi'nin vitrinine de yıldız şarkıcının anısına balmumu heykeli yerleştirildi. Jackson hayranı Amerikalılar ve New York'a gelen turistler vitrindeki heykel ile kendi fotoğraflarını çekti.
New York'taki pek çok müzik markette ise sanatçının albümleri raflarda en ön sıralara kondu. Jackson'ın ani ölümünün ardından albüm satışlarının arttığı belirtiliyor.

 

Eşyaları kapışılıyor

ABD'de önceki gün California'daki evinde kalp krizinden ölen pop müziğinin idolü Michael Jackson'a ait eşya, müzayedede şimdiden kapış kapış gitmeye başladı.

Jackson'un uzun yıllar aradan sonra Londra'da konser vermeye hazırlandığı ve sahne verimi için muazzam ilaç aldığı sırada ansızın gelen ölümünün ardından kolları sıvayan müzayede şirketleri, Las Vegas'ta ölümden 1,5 gün sonra ilk açık arttırmayı düzenledi.
Las Vegas'ta "Planet Hollywood Resort-Casino", Elvis Presley ve Marilyn Mornroe'nun da eşyalarını satmış kuruluş olarak, dünkü satışta, yüzde 25 şirket payıyla 205 bin dolarlık malzeme sattı.

Besteci ve söz yazarı da olan, "hıçkırık soundu ile Ay'da dans yürüyüşü''nün mucidi Jackson'un (29 Ağustos 1958 – 25 Haziran 2009) önceki gün 50 yaşında ansızın dünyadan göçmesi üzerine, yıldızın "1984-Victory" turunda giydiği kristal boncuklu gömleği 52 bin 500 dolara gitti.

Müzayedeci Darren Julian'a göre, Jackson'un özel eşyası, giysileri, takıları, bir zamanlar Liza Minelli ile evli David Gest'e ait koleksiyondan.

Michael Jackson, Minelli-Gest nikahında sağdıç olduğundan bazı eşyasını onlara hediye etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler