Sudan yolcu uçağı kaçırıldı

Sudan'a ait bir yolcu uçağının Darfur'dan başkent Hartum'a giderken kaçırıldığı bildirildi. Uçağı kaçıran kişilerin Fransa'ya gitmek istediği söyleniyor. Uçağı kaçıran hava korsanlarının, Fransa'nın başkenti Paris'e gitmek için yakıt ikmali talep ettiği ileri sürüldü.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 07:54
Abone Ol google-news

Sudan’da kaçırılan yolcu uçağının Libya’ya indirildiği bildirildi. Katar televizyonu El Cezire, özel bir yerel havayolu şirketine ait olan Boeing 737 tipi uçakta 87 yolcunun olduğunu belirtti.

Libya resmi haber ajansı Jana’nın, uçağın bulunduğu Kurfah Havaalanı Müdürü Halid Saddia’nın açıklamasına dayanarak verdiği habere göre korsanlar müzakere istemiyor, yalnızca Paris’e gidiş için yakıt ikmali talep ediyor.

Korsanların, yolcular için uçağa gıda sevkiyatı yapılmasını, yolculara sağlık hizmeti verilmesini de reddettikleri kaydedildi.

Havayolu yetkilileri, uçağın merkezi Hartum’da bulunan özel bir havayolu şirketi olan Sun Air’e ait olduğunu söyledi. Sun Air şirketinin müdürü, uçağın yakıtı bitmek üzere olduğu için Libya’nın güneyindeki Kufra’ya indiğini söyledi.

Kaçırılan yolcu uçağında, eski bir Darfur gerilla grubunun üst düzey yöneticilerinin de olduğu bildirildi.

Uçağı kaçıranların, Darfur’da hükümetle isyancılar arasında 2006 yılında imzalanan barış anlaşmasını reddeden bir grup olduğu ileri sürüldü.

Sudan yolcu uçağını kaçıran korsanlar, tüm yolcuları serbest bıraktığı açıklandı.

Libyalı yetkililer, uçakta sadece iki hava korsanı ile uçağın 8 kişilik mürettebatının kaldığını belirttiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler