Musavi'den 'Hakemler kurulu' önerisi

İran'da seçimi kaybettiği açıklanan Cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musavi, seçimleri araştırmak için ''hakemler kurulu'' oluşturulmasını istedi.

Yayınlanma: 28.06.2009 - 06:32
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı adaylarından Mir Hüseyin Musavi, Anayasayı Koruyucular Konseyine gönderdiği mektupta, ''tüm adayların benimseyeceği ve dini liderlerin onaylayacağı bağımsız ve yasal bir komitenin sorunları çözebileceğini'' belirtti.

Konseyin bazı üyelerinin, seçimlerin denetimi kurallarını ihlal ettiğini ve tarafsızlık ilkesine uymadığını savunan Musavi, Konseyin seçim sonrası gelişmeleri adil bir şekilde ele alamayacağını kaydetti.

Musavi, halk nezdinde güven ortamı oluşturulması ve mevcut krizin aşılması için seçimlerin iptali ve yeniden seçimlere gidilmesi isteğini de tekrarladı. Bu arada, diğer itirazcı aday Mehdi Kerrubi'nin de seçimlerin iptal edilerek yeniden sandık başına gidilmesi yönündeki tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

Anayasayı Koruyucular Konseyi, seçime ilişkin tüm gelişmeleri araştırmak için herkesin güvenini kazanmış 6 uzman ile Musavi ve Kerrubi'nin temsilcilerinden oluşacak ''özel komisyon'' kurulabileceğini açıklamıştı.

Konsey, 6 ismin belirlendiğini, Musavi ve Kerrubi'den de kendi temsilcilerini açıklamalarını istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler