Gazetelerde Bugün

AKP’nin gece yarısı operasyonuyla Meclis’ten geçirdiği anayasanın 250. maddesindeki değişiklik bugünkü gazetelerin gündeminde. Cumhuriyet, yasa değişikliğinden sonra Genelkurmay Başkanı dahil askeri kişiler, anayasal düzene karşı suçları askeri mahalde işlese bile sivil yargı tarafından soruşturulup yargılanabileceğini "Üstü örtülü gözdağı" başlığı ile verdiği haberiyle görüyor.

Yayınlanma: 29.06.2009 - 05:36
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Üstü örtülü gözdağı

AKP’nin gece yarısı operasyonuyla Meclis’ten geçirdiği yasa değişikliğinden sonra Genelkurmay Başkanı dahil askeri kişiler, anayasal düzene karşı suçları askeri mahalde işlese bile sivil yargı tarafından soruşturulup yargılanabilecek. Düzenleme, hem Ergenekon soruşturmasında askeri “zanlılara” yönelik ön alma olarak değerlendirilirken hem de Genelkurmay’a örtülü bir gözdağı olarak görülüyor. Düzenlemeyi eleştiren CHP lideri, hükümete “Yargıyı mıncıklamaktan vazgeç. TSK’den elini çek” çağrısı yaptı. Bağımsız milletvekili İçli de “Gül yasayı geri göndermeli” dedi.



HÜRRİYET

Bir kelimeyle kopan fırtına

AKP gece yarısı CMK 250. maddesindeki, "hali dail" kelimesini, "halinde" diye değiştirerek askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının yolunu açtı. Ortalık karıştı.


MİLLİYET

Komutanana bir kastımız yok


Adalet Bakanı Ergin, askerlerin sivilde yargılanmasının Başbuğ'un açıklamasından saatler önce geçmesiyle ilgili olarak "Biz o gün Komtuan'ın ne söyleyeceğini bilemezdik ki" dedi.



RADİKAL

'Telekulak'lara müjde

İnternetten alınabilecek bir cihazla, yakındaki baz istasyonundan geçen konuşmaları ve SMS'leri kaydedebiliyorsunuz. Bunun için tel ya da IMEI no'larından birini bilmek yeter.


AKŞAM

Ergenekon kılavuzu


AKP Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, Ergenekon'da adı geçen 105 kişiyi, dava bitmeden mahkum etti. İddiaları kitapçık haline getirdi, TBMM antetli yazıyla vekillere dağıttı.



POSTA

Film gibi


80 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Alanlı'nın ilk kez anlattığı anısı müthiş: 9 arkadaşımla düştük. Kaçarken 7'si şehit oldu.

 

VATAN

Darbe yasası gerilimi

VATAN'ın gündeme taşıdğı AKP'nin askeri yargının yetkisini tırpanlayan geceyarısı değişikliği iktidarla muhalefet arasında siyasi tansiyonu yükseltti.

HABERTÜRK

Stadın altı'yeraltı'


İki ünlü F. Bahçeli Aziz Yılmaz ile Aykut Kocaman'ın kardeşi, çete üyesi olmak ve Saracoğlu'nu örgüt üssü gibi kullanmakla suçlanıyor.



BİRGÜN

Gericiliğe üstün hizmet madalyası

Meclis'in 'Üstün Hizmet Ödülü' verdiği Türkiye Yazarlar Birliği'nin internet sitesindeki makaleler, başta Meclis olmak üzere birçok kesim ve kişiyle dalga geçiyor.



SABAH

Ergenekon'da seks timi iddiası


Deniz Kuvvetleri'nde, yüksek rütbeli subaylara yönelik istihbarat ve şantaj amaçlı kirli tezgah saptandı.


TERCÜMAN

İşte bizim halimiz


Ekonomik sıkıntılardan bunalan emekliler, hazırladıkları talep listesiyle çaresizliklerini dile getirdi. 200 TL zam ve  300 TL'lik yardım çeki isteyen emekliler, "Yüzde 80'imiz aç" diye feryat ediyor.



YENİ ŞAFAK


13 müdürle lobi taarruzu


Emniyet Genel Müdürlüğü, 'Ermeni soykırımı' iddiaları, 'Kürt Sorunu', 'terör' ve 'insan hakları' gibi konularda lobi atağına kalktı.




ZAMAN

Ergenekon'un fişlediği 91 hakime yazı gönderdi: Şikayetçi misiniz?

Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosunda ele geçirilen DVD'de 91 Yargıtay üyesinin fişlendiği belirlenirken yeni bir gelişme yaşandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler