Kütahya'da yangın

Kütahya'da metruk bir binada yangın çıktı. Yangının yayılma ihtimaline karşı çevredeki binaların tahliye edildiği bildirildi.

Yayınlanma: 29.06.2009 - 07:58
Abone Ol google-news

Kütahya'da, sit alanı ilan edilen bir metruk ev, çıkan yangın sonrasında çöktü. Alınan bilgiye göre, gece, Meydan Mahallesi Osmanlı Caddesi'nde kullanılmayan iki katlı ahşap metruk binada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki binalarda oturanlar, alevlerin yayılması ihtimaline karşı tahliye edildi.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Kütahya Belediyesi ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığına ait itfaiye ekipleri, 7 arozözle müdahale etti.

Ekipler, yurttaşların da yardımıyla yangını yaklaşık iki saatte söndürdü ve soğutma çalışması yaptı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında 112 Acil Servisine ait ambulans hazır bekletildi.

İçindeki malzemeler yandıktan sonra çökerek kullanılamaz hale gelen binadaki yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için polis ve itfaiye ekiplerince çalışma başlatıldı.

Bu arada, sit alanı ilan edilip korumaya alınan binanın yakınında yüksek gerilim hattı bulunması nedeniyle kentin büyük bölümüne yaklaşık üç saat elektrik verilemedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler