Zafer tırmanışı

Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Zafer Tırmanışı düzenlenen törenin ardından başladı. Törene katılan ve aralarında Romanya, Sırbistan, Bulgaristan ve Makedonya'dan dağcıların da bulunduğu 70 dağcı, ilk kamp yeri olan Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'na doğru hareket etti.

Yayınlanma: 27.08.2008 - 11:14
Abone Ol google-news

Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Zafer Tırmanışı başladı.
Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından düzenlenen törene, Vali Saim Saffet Karahisarlı, Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ve dağcılar katıldılar.


Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, törende yaptığı konuşmada, ulusal bayramları dağlarda kutlama geleneğini sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:
''Tırmanışımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemiz için canlarını seve seve veren şehitlerimize adıyoruz. Onları bir kere daha anmak için zirve yapacağız. 30 Ağustos günü zirvede olacağız. İstiklal Marşımızı söyleyecek, bayrağımızı ve Atatürk resmini açacağız. Bu büyük zaferi Ağrı Dağı'nın zirvesinde kutlayacağız. Program 1 Eylül de sona erecek.''


Törende yapılan konuşmaların ardından, törene katılan ve aralarında Romanya, Sırbistan, Bulgaristan ve Makedonya'dan dağcıların da bulunduğu 70 dağcı, ilk kamp yeri olan Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'na doğru hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler