Gazetelerde Bugün

Ankara'da dün yaşanan trafik, bugün pekçok gazetenin manşetinde yer buluyor. Cumhuriyet, 7 saat 40 dakika süren MGK toplantısını "Ankara’da uzun gün" başlığıyla okuyucularına sundu. Günün diğer ilgi çekici başlıkları ise, Albay Çiçek'in tutuklanması ve Türkiye'nin ekonomik küçülmede kırdığı rekorla ilgili oldu.

Yayınlanma: 01.07.2009 - 06:53
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Ankara’da uzun gün


‘Anayasaya aykırı’ MGK toplantısında komuta heyeti, TSK’ye yönelik saldırıların ülkenin “beka (varlığını sürdürme)” sorununa dönüştüğüne dikkat çekerek “medya üzerinden yürütülen asimetrik psikolojik harekâtın” engellenmesini istedi. Bildiride “Kurumları yıpratmaya yönelik beyan ve yayınlara ilişkin tepkiler dile getirilmiştir” denildi. Komuta heyeti, yargılama konusundaki yasanın anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekti, kurumlar arası uyum için Gül’ün müdahil olmasını istedi.

Gül’e bilgi verildi 7 saat 40 dakika süren Milli Güvenlik Kurulu’nun ardından bakanlar ve kuvvet komutanları Çankaya Köşkü’nden ayrılırken Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Başbakan Yardımcısı Çiçek ve Adalet Bakanı Ergin bir süre daha birlikte kaldılar. Mini toplantı yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Toplantıda Gül’ün askerlerin sivil mahkemede yargılanmasına ilişkin son yasal düzenleme konusunda bilgi aldığı öğrenildi

 

HÜRRİYET

Albay tutuklandı

Türkiye'nin günlerce konuştuğu, "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın altında imzası olduğu iddia edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, Ergenekon savcılarına ifade verdikten sonra dün gece örgüt üyesi olmaktan tutuklandı.


MİLLİYET

Krizin en sert darbesi

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 13.8 küçülürken tarihinin 2. rekorunu kırdı. İlk rekor 1945'te yüzde 15.3 ile gerçekleşmişti

 

RADİKAL

O albay tutuklandı

Askeri savcını 'Delil yetersiz, dava açmaya gerek yok' dediği Albay Dursdun Çiçek'i, Ergenekon savcısı en az dört saat sorguladı, mahkeme de tutuklandı.

 

AKŞAM

Çankaya'da son MGK

Ankara son yılların en kritik MGK toplantılarından birine tanıklık etti. 7 saat 40 dakika süren MGK ve ardından gerçekleşen mini zirve ile başdöndürücü bir trafik yaşandı.


POSTA

Albay tutuklandı

Taraf gazetesi'nde 'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı' olarak yayınlanan 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' adlı belgenin altında Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in imzası olduğu iddia edilmişti. Askeri Savcılık yaptığı inceleme sonucu Albay Çiçek hakkında kovuşturmaya gerek görmemişti.


VATAN

Gül hakem olsun

Başbuğ'un hem Başbakanlık'ta hem de dün MGK sonrası Çankaya'da geceyarısı yasası ile ilgili itirazlarını dile getirdiği, tarafların konuyu Gül'ün hakemliğine bırakma konusunda mutabakata vardığı öğrenildi.


HABERTÜRK

Ve tutuklandı

"Darbe planı" belgesinde imzası bulunduğu iddia edilen Kurmay Albay Dursun Çiçek, dün gece yarısı 'örgüt üyesi' olmak suçlamasıyla tutuklandı. Çiçek, Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi.


BİRGÜN

Erdoğan'ın teğeti savaş kadar yıktı

Türkiye ekonomisi savaştan çıktığı yıllarda bile yüzde 13.9 oranında küçülmemişti. Büyüme bitti ve ekonomi resmen durgunluğa girdi. Çöküş IMF lobisini sevindirdi.


SABAH

Tarihi MGK

'Ergenekon' ve 'belge krizi'nin damgasını vurduğu Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, 7 saat 40 dakika sürdü. Daha sonra Gül, Erdoğan, Başbuğ ve Ergin, mini bir zirve yaptı.


TERCÜMAN

Kağıt parçası belası

Genelkurmay Başkanı'nın, "Kağıt parçası" dediği malum belge yüzünden Kurmay Albay tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarken toplanan MGK, 7.5 saat sürdü. Ardından Gül, Erdoğan ve Başbuğ gece yarısı toplandı.

 

YENİ ŞAFAK

Albay Çiçek cezaevinde

Darbe andıcının altında imzası bulunduğu iddia edilen ve askeri savculıkta aklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, darbeye teşebbüs suçundan tutuklandı.


ZAMAN

Albay Dursun Çiçek 'örgüt üyeliği'nden tutuklandı

'AK Parti ve Gülen'i bitirme planı' olarak kamuoyuna yansıyan 'İrtica ile mücadele eylem planı'nda imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek, örgüt üyesi olmaktan tutuklandı. Günlerdir mahkemeye gelip gelmeyeceği tartışılan Çiçek, Savcı Öz'ün talebiyle dün mahkemeye çıkarıldı. Eldeki delilleri değerlendiren mahkeme, Çiçek'in tutuklanmasına karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler