Domuz gribinden bir ölüm daha

Güney Amerika ülkesi Paraguay'da A/H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribinden ilk ölüm vakasının teyit edildiği bildirildi.

Yayınlanma: 02.07.2009 - 08:22
Abone Ol google-news

Paraguay Sağlık bakanlığı ülkede 100 vakanın bulunduğu ülkede bu hastalıktan ölen ilk kişinin 60 yaşlarında bir erkek olduğunu belirtti.

Başkent Asuncion'da durumu ciddi olan 8 yaşındaki bir kızın da hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribinin 120 ülkede 77 bin 201 kişiye bulaştığını, 332 kişinin hastalıktan öldüğünü bildirmişti.

 

Malta'da ilk vaka doğrulandı

Akdeniz'deki Malta adasında 2 kişinin domuz gribi olduğu kesinleşti. Malta hükümetinden yapılan açıklamada, hastaların kısa süre önce İspanya'nın Barselona kentinden adaya geldiği belirtildi.

Açıklamada, her ikisi de 26 yaşında olan hastaların evlerinde tedavi gördüğü ve aileleriyle birlikte karantinada oldukları kaydedildi. Malta, domuz gribi rapor etmeyen son AB üyesi ülkeydi.

 

"Domuz gribi hızla yayılabilir"

Britanya Sağlık Bakanı Andy Burnham, ülkesinde ağustosa kadar günde 100 bin kişiye domuz gribi virüsünün bulaşabileceğini söyledi.

Ülkesinde her hafta vaka sayısının ikiye katlandığını belirten Bakan Burnham, domuz gribi bulaşan kişilerde çoğu kez ayakta bile tedavi gerektirmeyen, ilaca ihtiyaç duyulmayan şekilde hastalığın atlatıldığını hatırlatarak, dünyada 2 milyar kişiye domuz gribi bulaşabileceğini söyledi.
Burnham, Avam Kamarası'ndaki konuşmasında, Britanya'nın domuz gribiyle mücadelede devlet imkanlarının israf edildiğini ifade ederek, "Tamiflu" ilacının gereksiz yere dağıtımına son verileceğini belirtti.

İki ay önce ortaya çıkan domuz gribinden dünyada bugüne kadar 332 ölüm kaydedildi, 77 bin vaka saptandı.

 

Uganda'da ilk vaka

Uganda'da ilk A/H1N1 vakasının tespit edildiği bildirildi. Uganda Sağlık Bakanı James Kakooza, 26 Haziran'da ülkeye gelen 40 yaşında bir İngiliz erkekte, domuz gribine yol açan A/H1N1 virüsüne rastlandığını, bu kişinin, Londra'dan yola çıktıktan sonra Kenya'nın Nairobi kentine, daha sonra da Uganda'da Entebbe'ye geldiğini söyledi. Uganda, Sahra Altı Afrika'sında domuz gribinin görüldüğü 6. ülke oldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler