Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Türk - İş'in bugün bir saatlik iş bırakma eylemini ve eyleme destek sendikaların duruşunu "İşçi kenetlendi" başlığı ile manşetine taşıdı. Hürriyet, Urumçi'de önceki akşam başlayan protesto gösterilerini ve hayatını kaybeden Uygurları "Sincan Katliamı" diyerek okurlarına aktardı.

Yayınlanma: 07.07.2009 - 06:33
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

İşçi kenetlendi

Türk - İş’in bir saatlik iş bırakma eylemine DİSK, kamudaki bütün üyeleriyle destek vereceğini açıkladı. KESK ve Hak-İş de Erdoğan’ın tavrını kınadı. Erdoğan’ın süreci gerilim üreterek çözmeye çalıştığını belirten DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, bunun tüm işçilere çekilmiş bir rest olduğunu söyledi. KESK Genel Başkanı Sami Evren de sendikaların görüşmelerini birleştirmesi durumunda hükümetin geri adım atacağını söyledi.

TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye işçiler, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde hükümetin uzlaşmaz tutumunu protesto etmek için bugün Türkiye çapında tüm işyerlerinde sabah mesai başlangıcında bir saat süreyle uyarı anlamında çalışmama haklarını kullanacak. Türk-İş Başkanı Kumlu ve yönetim kurulu, TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde saat 08.30-09.30 arasındaki eyleme katılacak.



HÜRRİYET

Sincan Katliamı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de önceki akşam başlayan protesto gösterileri, güvenlik güçlerinin sert müdahalesi ile katliama dönüştü. 156 Uygur Türkü öldürüldü.




MİLLİYET

Üstünden tren geçen tarih


Üsküdar ve Yenikapı'da ortaya çıkarılan iki limanın ardından, Sirkeci'deki Marmaray kazılarında da bu kez Bizans döneminin önemli limanlarından Neorion'a ait depolar bulundu




RADİKAL

En acı tanıklık


Görgü tanığı mahkemede Hrant Dink'in son anlarını anlatırken eşi Rakel, kızı Delal ve kardeşi Orhan Dink izleyici sıralarındaydı



AKŞAM

Adli Tıp'ta pis masa skandalı

Vahşice öldürülen Münevver Karabulut cinayetinde bir şok daha... Akşam'ın ulaştığı bilgilere göre, Adli Tıp raporu müthiş hata yüzünden Savcı Yılmaz'a bir aydır gelmedi.



POSTA

Önce namaz sonra infaz


Şeriatla yönetilen Yemen'de bir çocuğa tecavüz edip öldüren katile verilen idam cezası yüzlerce kişinin gözü önünde infaz edildi. Mahkum önce namaz kıldı, sonra yere yatırıldı.



VATAN

Dokunulmazlar cumhuriyeti


İzmir'deki hastanede 10 ay önce 13 bebk öldü. Yavrularını kaybedenler, "İhmali olanları yargılayın" diye savcılara koştu. İzni gereken Kaymakam "Soruşturmaya gerek yok" kararı verdi
 

HABERTÜRK

İşçiye mayın

Irak'tan sızmaları önlemek için Şırnak'ta inşa edilen barajda çalışan işçilere tuzak kuran PKK sivilleri vurdu: 4 ölü, 9 yaralı



BİRGÜN

Bu grev Erdoğan'a haddini bildirecek


Türk-İş, Erdoğan'ın 'buyrun greve gidin' restini gördü ve bugün bütün ülkede bir saatlik iş bırakma eylemi yapıyor: 241 bin kamu emekçisinin mücadelesi giderek sertleşiyor.



SABAH

Ataköy'de bit yeniği


Ataköy Konakları'nda bazı kişilere çok ucuza ev satıldığı iddia edilirken, Maliye konut sahiplerini sorguya çekiyor.




TERCÜMAN

Uygur Türkleri ölüm çemberinde

Doğu Türkistan'da kan gövdeyi götürüyor. Urumçi'de bir Uygur Türkü kızının taciz edilmesiyle başlayan olaylar çatışmaya dönüştü, 156 kişi öldü binden fazla kişi de yaralı. Çin askerleri Uygur Türkleri'ni ölüm çemberine aldı.


YENİŞAFAK

Uygur katliamı

Çin yönetimi, Cumhurbaşkanı Gül'ün geçen hafta ziyaret ederek fahri doktora unvanı aldığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin (Doğu Türkistan) başkenti Urumçi'de Uygur avı başlattı.



ZAMAN

Yasin Hayal'i Jandarma İstihbarat'ta gördüm


Tranzon Jandarma Alay Komutanlığı'nda 'misafir istihbarat elemanı' olarak çalıştığını belirten Veysel Şahin, Hrant Dink davasında ifade verdi. Sanıklardan Yasin Hayal'i 2003-2005 yılları arasında Jandarma İstihbarat'ta gördüğünü vurgulayan Şahin, "Orada Şinasi isimli albay ve istihbarat şube müdürü Feridun isimli yüzbaşı da vardı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler