3. köprü için gizli çalışma

Güzergâhı kamuoyundan sır gibi saklanan daha ihalesi bile yapılmayan 3. köprünün bağlantı yolları inşa edilmeye başlandı bile. Kemerburgaz yakınlarındaki ormanlık arazinin tam ortasından geçen yaklaşık 4-5 km uzunluğundaki yol inşaatında çalışan işçiler 3. köprü yolunda çalıştıklarını söylerken yetkililer bu iddiaları reddetti.

Yayınlanma: 07.07.2009 - 09:09
Abone Ol google-news

Göktürk-İhsaniye-Tayakadın güzergâhında ormanlık arazinin içinde Makyol şirketine ait araçlar bugünlerde hummalı bir çalışmanın içinde. 2006 yılında Makyol AŞ tarafından avam projesi yapılan Hasdal Kavşağı Kemerburgaz Yassıören Ayrımı Devlet Yolu inşaatı şu an 3. köprü bağlantı yolu olarak hızla devam ediyor. Işıklar beldesindeki taş ocaklarından kamyonlarla söz konusu inşata malzeme taşınıyor. İBBye ait Gaziosmanpaşa-Tayakadın Saha Düzenleme Çalışmasışantiyesinin yakınında devam eden ve hiçbir tabelası bulunmayan yol çalışması Terkos Baraj Gölünün yanından geçiyor. Rüzgâr türbinlerinin karşısındaki yol inşaatının neredeyse yarısı tamamlanmış durumda. Ormanı bıçak gibi kesen yol inşaatı için binlerce ağacın kesildiği, şantiyenin hemen yanından geçen Kazıklı Gölünün de bu çalışmalar yüzünden kuruduğu tahmin ediliyor. 3. köprü yol inşaatının su toplama havzalarından, ormanın ortasından geçmesi meslek odalarının ve çevre örgütlerinin endişelerinde haksız olmadığını ortaya koyuyor.

Orman Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şube Başkanı Besim Sertok, inşaat çalışmasının ormanı parçaladığına dikkat çekerek,Karayolları Genel Müdürlüğü, Yassıören köyüne giriş için yol inşaa ettiklerini söylüyor ama yol Kırklareline kadar bağlanıyor dedi. Otoyol inşaatının yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü belirten Sertok, Yassıören köyüne yol yapıyoruz diyorlar. Birkaç bin nüfusu olan bir köyün otoyola ihtiyacı yok. Çevre ve Orman Bakanlığı da bu inşaata izin veriyor diye konuştu.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhcu, 3. köprünün yapılması halinde kentin içme suyu havzası ve orman alanlarının tamamının yok olacağını vurguladı. Muhcu, Boğazın iki yakasında projeyi destekleyen yol çalışmaları başlamış durumda dedi.

Bölgedeki köylü yurttaşlar ise yol inşaatının birkaç yıldır devam ettiğini, bölgede arazi ölçümleri yapıldığını, satılık yerler sorulduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da 3. köprü startı verildi. İhale aşamasına gelindi. Hangi güzergâh olacağı henüz açıklanmadı ama belirlendiğini söyleyebilirim. Yol çalışmasının 3. köprü ile ilgisi yokdiye konuştu.

 

Fotoğraf: Vedat Arık


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler