Yazıcı'dan tarihe geçecek yorum

Grev sinyali veren Türk-İş yönetimi hakkında Devlet Bakanı Hayati Yazıcı tarihe geçecek bir yorum yaptı. Yazıcı, "İşçi greve çıkarsa devlet tasarruf eder" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 07.07.2009 - 09:56
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı,  greve hazırlanan Türk-İş yönetimine, “Elbette grev çalışanın hakkı. Biz hükümet olarak bunu arzu etmeyiz ama grev hakkını kullanmanın sendikalara yüklediği bir maliyet var. Grevde kamunun ücret ödeme açısından bir tasarrufu da olur” mesajı gönderdi. Yazıcı, bu sözlerin hemen ardından cümlesini “Tabi bu bizi mutlu etmez” sözleriyle bitirdi.

Bir gazeteci bakanın bu sözleri üzerine, “Siz grevle ortaya çıkacak üretim kaybının maaş tasarrufundan daha düşük olacağını mı düşünüyorsunuz” sorusunu yöneltti. Bakan bu soruya karşılık, sadece bir durum tespiti yaptığını belirterek, grev kararına sevinmeyeceklerini tekrarladı.

‘Özel sektörde bırakın artışı, indirimler yapılıyor’ diyen Yazıcı, “Erdemir’de yüzde 30’luk maaş indirimi yapıldı. Türk Telekom, yüzde 3+3.5 ile sözleşme yaptı. Biz kamu işçisinden ücret indirimi fedakarlığı da beklemiyoruz. Gerçekleşecek enflasyon kadar zam verelim, diyoruz. Çalışanlar bu örnekleri görerek hesabını yapmalı. Bunlara dikkat etmeden, ‘grev, eylem planı’ diyorsanız Sayın Başbakan da düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmıştır” dedi.

 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler