Hükümet memurla oynuyor

Bir türlü tutturulamayan enflasyon hedefi, ‘maaş zammı’ diye sendikaların önüne kondu. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında yapılan toplu görüşmede memur maaşlarının ilk altı ay için yüzde 3,5, ikinci altı ay için yüzde 4 oranında artırılması önerildi.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 06:49
Abone Ol google-news

Hükümet, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Binada yapılan memur sendikalarıyla toplu görüşmelerin 4. turunda, gelecek yılda ilk altı ay için yüzde 3.5, ikinci altı ay için yüzde 4lük maaş artışı önerdi. Söz konusu oranlar, maaş artışını yıllık enflasyon hedefi seviyesinde sınırlıyor.

Hükümet teklifinde, enflasyon farkı doğması halinde bunun da karşılanacağı ve iyileştirme anlamında değerlendirilen ek ödeme uygulamasının 2012ye kadar açıklandığı şekilde uygulanacağı ifade edildi.

Kamu çalışanlarına ayrılan bütçenin pazartesi günü 5 milyar 759 milyon YTL olarak açıklandığını, şimdi ise sadece 51 milyon YTLlik artışla 5 milyar 810 milyon YTLye çıkarıldığını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Taleplerimizi karşılaması mümkün değil ama çalışanları mutlu edecek bir çözüm ümidimiz sürüyor dedi. Gündoğdu, bir gazetecinin, masada artış olmazsa ne yapacaklarını sorması üzerine de, Yarın (bugün) akşam saat 24.00e kadar bu masada çözüm ümidi devam ediyor. Saat 24.00ten sonra B planını devreye sokacağız. B planını bir başkanlar kurulu yapıp, oluşturduk ama saat 24.00ten sonra konuşalım dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler