"Dosyanın 10-15 gün içinde gelmesini bekliyoruz"

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar, Mardin'in Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum'da görülmesi kararlaştırılan davayla ilgili, ''Dosyanın 15-20 gün içerisinde bize gelmesini bekliyoruz. Dosya geldikten sonra gerekli incelememizin ardından kısa sürede duruşma gününü belirleyeceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 09.07.2009 - 13:16
Abone Ol google-news

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar, Mardin'in Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, saldırıyı düzenledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 10'u tutuklu 11 sanığın ''güvenlik gerekçesiyle'' Çorum'da yargılanmalarına karar verdiğini anımsattı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde bulunan dava dosyasının yeniden davanın görüldüğü Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceğini belirten Bayraktar, ''Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın Çorum'a nakledildiği ve dosyanın kendilerinden çıktığı yönünde bir karar alacak. Daha sonra da dava dosyasını Çorum Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek. Dosyanın 15-20 gün içerisinde bize gelmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Dosya geldikten sonra gerekli incelemeyi yaparak kısa sürede duruşma gününü belirleyeceklerini kaydeden Bayraktar, saldırıyı gerçekleştiren ve güvenlik gerekçesiyle Gaziantep F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 10 sanığın da duruşma gününe yakın bir tarihte Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine getirileceğini bildirdi.

Mardin'de Savcılıkça hazırlanan ve Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce onaylanan iddianamede, tutuklu 10 sanıktan 9'u hakkında, TCK'nin ''Tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme'' suçundan 36'şar kez, 7 çocuğun öldürülmesi suçundan 7'şer kez ve gebe olduğu bilinen kadını öldürmek suçundan da birer kez olmak üzere 44'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

İddianamede ayrıca, tutuklu 9 sanığın, 4'ü çocuk 10 kişiyi de ''kasten öldürmeye kalkışma'' suçundan 200'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları, evinde 6 el bombası bulunan Ahmet Çelebi hakkında ise 17 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Sanıklardan 18 yaşından küçük olan M.S.Ç ile ilgili soruşturma ise ayrı yürütülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler