İran'da Alman Büyükelçiliği önünde protesto

Üniversite öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan bir grup, Almanya'nın Tahran Büyükelçiliği önünde toplanarak, Mısırlı Müslüman Merve Şirbini'nin öldürülmesini protesto etti ve sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istedi.

Yayınlanma: 11.07.2009 - 13:03
Abone Ol google-news

Mısırlı Müslüman Merve Şirbini'nin Almanya'da hakim ve polislerin gözü önünde bıçaklanarak öldürülmesi Tahran'da protesto edildi. Üniversite öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan bir grup, Almanya'nın Tahran Büyükelçiliği önünde toplanarak, Şirbini'nin öldürülmesini protesto etti ve sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istedi.

Grup adına yapılan açıklamada, ''Çok sayıda insanın önünde savunmasız hamile bir kadının öldürülmesinin hiçbir insani değerle bağdaşmadığı'' belirtildi. ''Alman hükümetinin saldırıdan sorumlu olduğunun'' ifade edildiği açıklamada, ''İnsan hakları ve demokrasi savunuculuğu iddiasındaki Batı, azınlıklar, özellikle de Müslümanlar söz konusu olunca iki yüzlü davranıyor'' ifadesi kullanıldı.

Şirbini'nin ve yetim kalan oğlunun fotoğraflarını taşıyan grup, Büyükelçilik binasına yumurta fırlattı ve sık sık ''Almanya'ya ölüm'', ''Nazi Merkel'' şeklinde slogan attı. Grup, protestonun ardından sessizce dağılırken, polisin Büyükelçilik etrafında güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İran, Almanya'nın Tahran Büyükelçisini dün Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, ''Şirbini'nin öldürülmesinden duyduğu üzüntü ve rahatsılığı'' iletmişti.

Saldırıyı ''insanlık dışı'' diye niteleyen Dışişleri Bakanlığı, ''Almanya'da yaşayan Müslümanların hak ve hukukunun korunması, güvenliklerinin sağlanması Alman hükümetinin sorumluluğundadır'' açıklamasında bulunmuştu.

Eşi Almanya'da doktorasını yapan 31 yaşındaki Mısırlı eczacı Şirbini, 3 yaşındaki oğluyla çocuk parkında oynarken kendisine "terörist" diye hakaret eden 28 yaşındaki Alman Alex W. hakkında şikayetçi olmuş, para cezasına çarptırılan Alex W. 1 Temmuz'da Dresden kentindeki mahkeme salonundaki temyiz duruşmasında 3 aylık hamile olan Şirbini'ye bıçakla saldırarak, ölümüne neden olmuştu. Mahkeme salonundaki saldırıda, Şirbini'nin eşi de bıçak darbeleriyle ağır yaralanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler