RTÜK'te başkanlık seçimi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Zahid Akman'ın başkanlık görevinin bugün dolması nedeniyle, 17 Temmuz'da toplanarak yeni başkanı seçecek.

Yayınlanma: 14.07.2009 - 07:24
Abone Ol google-news

RTÜK'te, görev sürelerinin dolması nedeniyle Davut Dursun, Paşa Yaşar ve Şaban Sevinç'in yerine TBMM Genel Kurulu'nda yapılan gizli oylamayla, AKP kontenjanından Davut Dursun ve Hasan Tahsin Fendoğlu, MHP kontenjanından da Esat Çıplak seçilmişti.

RTÜK Başkanlığı için RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Neyyir Hülya Alp de aday olacak. Yeni üyeler görevlerine yarın başlayacak.

Yeni üyelerin ilk işlerinden biri yeni RTÜK Başkanının seçimi olacak. Çünkü, kanun gereği Akman'ın başkanlık süresi bugün doluyor. Bu nedenle RTÜK üyeleri, 17 Temmuz'da toplanarak kendi aralarında yeni başkanı seçecek.

 

RTÜK üyeliği için 11 kişi başvurdu

RTÜK, başvuran adayları şöyle açıkladı: Serbest Avukat Serkan Bayram, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşaviri Faruk Yılmaz, Serbest Avukat Gökalp Kurut, TBMM 1. Hukuk Müşaviri Recep Şahin, Serbest Avukat Nihan Sendal, Aksaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali İhsan Akgün, Erzincan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayhan Ceylan, Başbakanlık Daire Başkanı Mehmet Yılmaz Küçük, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Çiftçi, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdal Tercan ve Çalışma Bakanlığı Hukuk Müşaviri Gürbüz Erdoğan. 

RTÜK önümüzdeki günlerde bu adaylardan iki kişiyi seçip Bakanlar Kurulu'na sunacak. Bakanlar Kurulu da önerilen adaylardan birini TRT Yönetim Kurulu üyesi olarak atayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler