"Cezaevi şartlarında şifa bulamaz"

Ergenekon soruşturmasının 2. iddianamesi sonucu açılan davanın tutuklu sanıklarından emekli Albay Arif Doğan hakkında verilen sağlık raporunda, cezaevi şartlarında tedavi ile şifa bulamayacağı belirtildi.

Yayınlanma: 14.07.2009 - 07:44
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturma kapsamında 15 Ağustos 2008 tarihinde Ankara'da tutuklanan emekli Albay Arif Doğan'ın halen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 1. Dahiliye bölümünde tedavisi devam ediyor.

Müvekkillerinin hastalığının belirlenmesi ve tedavisiyle ilgili Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doğan'ın avukatlarının rapor istemesi üzerine, hastanenin Sağlık Kurulu Başkanlığı'nca bir rapor düzenlendi.

Raporda, Ceza ve Güvenlik Tedbirleri'nin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 16. maddesine göre, Doğan'ın hastalığının özelliği nedeniyle hapishane şartlarında hayatını sürdürmesinin mümkün olup olmadığının tespit edilmesinin istendiği hatırlatıldı.

Doğan'ın iç hastalıkları, göz, ortopedi, kardiyoloji ve psikiyatri alanlarında muayene edildiği ifade edilen raporda, hastada ''dördüncü aşamada kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, geçirilmiş koroner by-pass operasyonu, koroner stent uygulaması, diabet, orta derecede işitme kaybı, diyabete bağlı görme bozukluğu, sol ayakta daha şiddetli olan düşük ayak sendromu ve anksiyete bozukluğu''nun tespit edildiği kaydedildi.

Raporun sonuç bölümünde ise ''mevcut hastalıklar tedavi ile sonlandırılacak tipte değildir. Halen içinde bulunduğu tedavi koşulları kişide psikolojik sıkıntı ve stres kaynağıdır. Tedavisinin sağlıklı yürütülmesine engeldir. Rahatsızlıkları cezaevi koşullarında tedavi ile şifa bulamaz'' denildi.

Doğan'ın avukatlarından Çoşkun Atılgan, hastanenin verdiği bu raporun ardından Poyraz Hukuk Bürosu adına avukat Uğur Poyraz tarafından davanın açıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müvekkilinin tahliye edilmesine ilişkin dilekçe verildiğini bildirdi.

Atılgan, tahliye talebini ret eden mahkemenin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan istenen rapor geldikten sonra Doğan'ın tutukluluk halinin incelenmesine karar verdiğini anlattı.

Avukat Atılgan, müvekkilinin Ankara'da gözaltına alınmadan 15-20 gün önce by-pass ameliyatı olduğunu, tutuklandıktan sonra bir süre cezaevinde kaldığını, ancak sırasıyla Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Silivri Devlet Hastanesi ve yaklaşık 4 aydan beri de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığını kaydetti.

Hastanenin verdiği rapora göre Doğan'ın kalbinin yüzde 20'sinin çalıştığını ifade eden avukat Atılgan, müvekkilinin ayakta duramadığını ve yürüyemediğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler