"Üzmez için geç kalındı"

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Fatma Başar, Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez hakkında, 14 yaşındaki B.Ç'ye cinsel istismar suçundan verilen tutuklama kararının "çok geç alınmış bir karar" olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 14.07.2009 - 08:56
Abone Ol google-news

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Fatma Başar, 14 yaşındaki B.Ç'ye cinsel istismar suçundan, 25'e yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanmasına karar verilen Vakit gazetesi yazarı 77 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in bu zamana kadar zaten tutuklu kalması gerektiğini savundu.

Üzmez hakkındaki tutuklama kararını, "geç alınmış bir karar" olarak değerlendiren Başar, "Kanunların uygulanması gerekiyor ve bu geç alınmış bir karardır. Tutuklu kalması gerekiyordu aslında, çünkü çok net aleyhineydi her şey" dedi.

Başar, benzer davalarda sanığın serbest bırakılmadığına işaret ederek şöyle devam etti:
"Davanın sonuna kadar beklemek lazım ancak suçu sabit görüldü, üstelik kendisini de 'yaptım' demişti. Kanunda bunun karşılığı gayet net: tutuklu yargılama. Bu tür olaylarda sanıklar tutuklu yargılanıyor. Serbest bırakılması kendisi için büyük bir avantajdı, olmaması gereken bir şeydi aslında. Böyle bir karar bu kadar gecikmemeliydi."

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, geçen yıl Nisan ayında, Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen ve 3 Haziran'da İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'nda muayene edilen B.Ç. için hazırlanan rapor, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dün ulaştı. Bugün görülen duruşmada ise Hüseyin Üzmez hakkında, 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuklama kararı çıktı. Üzmez, artık tutuklu yargılanacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler