Karavanla Dünya turu

Sıvaslı gurbetçi Mehmet Şeker; karavanıyla, dört yılda Türkiye ve Avrupa'nın tamamını gezdi. Mehmet Şeker, 32 yıl önce Almanya'da sahibi olduğu iş yerinde çıkan yangında işini kaybettiğini belirterek, yangının ardından sigorta şirketinden aldığı parayla kendisine bir karavan satın aldığını, eşi Şaziye Şeker ile İstanbul'dan başlayarak dünya turuna çıktığını söyledi.

Yayınlanma: 29.08.2008 - 12:32
Abone Ol google-news

Karavanını Türkiye ve çok sevdiği memleketi Sıvas'ın fotoğraflarıyla donattığını ifade eden Mehmet Şeker, bugüne kadar Avrupa ve Türkiye'nin tamamını dolaştığını, hedefinin İran'a gitmek olduğunu söyledi.
Bugüne kadar gittiği her yerde büyük ilgi ile karşılaştığını anlatan Şeker, şöyle konuştu:
''Karavan, benim çocukluk hayalimdi. Küçükken Sivas'ta görmüştüm. Şimdi çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum. Dört yıldır dünya turundayım. Çok sevdiğim memleketim Sivas'ın tarihini ve kültürünü dünyaya tanıtıyorum. Amacım dünyanın her tarafını görmek. Ulaşabildiğim her yere gideceğim.''
Şeker, para kazanma düşüncesinin olmadığını, sadece gezi yaptığını ifade ederek, ''Ömrümün olduğu sürece dünya turuna devam edeceğim'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler