İran'da uçak düştü: 168 ölü

İran'da Tahran-Erivan seferini yapan Tupolev tipi yolcu uçağı ülkenin kuzeybatısında düştü. İran resmi haber ajansı, uçakta bulunan yolculardan kurtulan olmadığını duyurdu.

Yayınlanma: 15.07.2009 - 09:02
Abone Ol google-news

İRNA'nın haberinde, İran'ın Hazar havayollarına ait 7908 sefer sayılı Tupelov tipi yolcu uçağı, Uluslararası İmam Humeyni Havaalanından kalktıktan 16 dakika sonra yerel saat ile 11.33'te Kazvin eyaleti sınırları içindeki Cennetabad köyü yakınlarında düştü. 15'i mürettebat olmak üzere 153 kişilik uçaktan kurtulan olmadı.

Kazvin'deki acil durumlar müdürü Hüseyin Behzadpur, uçağın tamamen tahrip olduğunu, enkazın alev aldığını söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı uçaktaki herkesin hayatını kaybettiğini duyurdu. İRNA, bilginin, enkaza ulaşan bir itfaiye çalışanından iletildiğini belirtti.

Yetkililer, uçağın kara kutusunun bulunmaya çalışıldığını, kazanın sebebine ilişkin ellerinde bilgi olmadığını açıkladı.

 

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı

İran'da düşen uçakta hayatını kaybeden 168 kişinin isimleri açıklandı. İran'da düşen yolcu uçağında hayatını kaybeden 168 kişiden 161'inin İranlı, 5'inin Ermenistanlı, 2'sinin de Gürcistanlı olduğu bildirildi.

Devlet televizyonu, Tahran-Erivan seferini yaparken düşen uçakta bulunan 168 kişinin tamamının kimlik bilgilerinin tespit edildiğini duyurdu.Yolcu listesinde Ermenilerce kullanılan isimlerin de olduğu, ancak bunların İran'daki Ermenilere mi yoksa Ermenistan'dakilere mi ait olduğu henüz bilinmiyor.


Yolculardan 10'unun İran Judo Genç Milli Takımı sporcuları olduğu bildirilmişti.

Sivil havacılık alanında ABD ve Batılı ülkelerin ambargo uyguladığı İran, uçak filosunu yenileyemiyor.

ABD'nin 1995'ten beri yürürlükte olan ambargosu, İran'a sivil ve askeri savaş uçağı satışı ile bunlara ait yedek parçaların teminini yasaklıyor.

İran'ın uçak filosunun bakım ve onarımının yabancı firmalarca yapılmasının yasaklanması da ambargo kapsamında yer alıyor.

İran'daki sivil uçak filosunun önemli bir kısmını yerli üretim İran-140 uçakları, Rus yapımı Tupelov uçakları ve yaklaşık 30 yıl öncesine ait Boeing modeli uçaklar oluşturuyor. İran, bu alandaki açığı kapatmak için yabancı şirketlere ait uçakları kiralama yoluna da gidiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler