"Yangın kontrol altına alındı"

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, İzmir Çiçekliköy'deki yangında, 150-200 hektar alanda, büyük bölümü 70-80 yaşındaki kızılçam ormanının zarar gördüğünü belirterek, ''Yangına bölgenin tüm hava gücüyle müdahale ettik. Olası felakete dönmeden, yerleşim yerlerini etkisi altına almadan kontrol altına alabildik'' dedi.

Yayınlanma: 17.07.2009 - 14:20
Abone Ol google-news

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Çiçekliköy'deki yangın bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Çiçekliköy'deki yangının korkulu anlar yaşattığını söyledi. Yangın ihbarının saat 15.40 sıralarında alınmasıyla hava ve kara birliklerinin hemen müdahalede bulunduğunu bildiren Kahveci, şöyle konuştu: ''Yangına bölgenin tüm hava gücüyle; 11 helikopter, 4 anfibik uçak ve 5 küçük uçakla müdahale ettik. Müdürlüğümüzün hava gücünün yarısı buradaki söndürme çalışmalarına katıldı. İzmir ve çevre illerden 500 orman işçisi, 50 mühendis, 70 arazöz, 10 iş makinası ile belediye itfaiyesi ve arazözleri yoğun çaba harcadı. Kontrolü zorlaştıran şiddetli poyraz nedeniyle güçlükler yaşadık. Yerleşim yerlerine yaklaştı ama zarar vermedi. Yangını olası bir felaket haline dönmeden, yerleşim yerlerini etkilemeden, 4 saatlik yoğun mücadele sonrasında 20.00 sıralarında kontrol altına alabildik.''

Yangının, 150-200 hektar alanda etkili olduğunu ve büyük bölümü 70-80 yaşlarındaki kızılçam ormanının yandığını ifade eden Kahveci, yangının yerleşim yeri yakınlarındaki tarım alanından çıktığının belirlendiğini bildirdi. Kahveci, ''Ama çıkış nedeniyle ilgili kesin bir bilgi yok, araştırma sürüyor.'' dedi. Yangının etkili olduğu bölgede çalışmaların hemen başlayacağını dile getiren Kahveci, ''Önümüzdeki sonbaharda buraları ağaçlandıracağız. Herkes, her metre karenin ağaçlandırılacağından emin olsun'' diye konuştu.

Öte yandan, bugün Aliağa'da otluk bölgede çıkan ve yaklaşık 40 hektar alanda etkili olan yangının, ormanlık alana sıçramadan ve Şehit Kemal Mahallesi'ndeki evlere ulaşmadan kontrol altına alındığı öğrenildi. İlk belirlemelere göre, yangının, mahalle girişindeki su pompasına elektrik kaynağı yapılması sırasında çıktığı, bu nedenle T.H'nin gözaltına aldığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler