Kapadokya çizgi film oluyor

Bugüne kadar birçok dizi, sinema ve belgesel filme konu olan Kapadokya, bu kez çizgi filmlere sahnelik yapacak. Amerika ve İspanya'da çizgi film yapan üreticiler çizgi filmlerde sahne olarak Kapadokya'yı kullanmak için Nevşehir'e geldi. Yapımcılar, Kapadokya'da bir dizi incelemelerde bulundu.

Yayınlanma: 30.08.2008 - 13:06
Abone Ol google-news

Kapadokya'nın tarihi ve turistik mekanlarını, peribacalarını ve vadileri gezen çizgi film yapımcıları, bölgeden bol bol görüntü ve fotoğraf aldılar.
Yunan asıllı Amerikan çizgi film yapımcısı Katina Salafatinos, bugüne kadar sayısız çizgi film ürettiklerini, bundan sonra yapacakları bazı çizgi filmlerde de fon olarak Kapadokya'yı kullanmak istediklerini söyledi.
Kapadokya'nın eşsiz vadilerinin, peribacalarının diğer sinema filmleri ve belgeseller gibi çizgi film içinde çok uygun olacağını dile getiren Salafatinos, ''Çizgi filmler için burası bulunmaz bir mekan. Buradaki incelemelerimizi çizgi filmlerimizde de kullanacağız. Peribacalarını, Kapadokya vadilerine çizgi filmlerimize sahne ve fon yapmayı düşünüyoruz'' dedi.
Çizgi film yapımcılarından oluşan heyet incelemelerinin ardından Kapadokya'dan ayrıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler