Acılı baba suçluyu buldu ama...

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memduh Serin, üniversite öğrencisi kızının öldüğü trafik kazasından dolayı 7 yıl hapse mahkum olan genç hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasına rağmen yakalanamamasına tepki gösterdi ve Adalet ile İçişleri Bakanlıklarına 387 gündür kaçak olan gencin bütün adreslerini vererek gereğinin yapılmasını istedi.

Yayınlanma: 22.07.2009 - 08:14
Abone Ol google-news

Ankara-Eskişehir yolunda 2 Mart 2007'de meydana gelen kazada Bilkent Ünivertesi öğrencileri Açelya Yumak ve Kaan Gürşen ile Yumak'ın kuzeni İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Genetik Anabilim Dalı son sınıf öğrencisi Funda Serin hayatlarını kaybetti.

Kazanın ardından öğrencilerin içinde bulundukları araçları kullanan Bilkent Üniversitesi öğrencileri Emre Elma ile Burak Tüfekçi hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava yaklaşık bir yıl sürdü. Yargılama sonucunda mahkeme 1 Temmuz 2008'de kararını açıkladı. Mahkeme, tutuklu Tüfekçi'yi 9 yıl, tutuksuz sanık Elma'yı da 7 yıl hapse mahkum etti.

Mahkeme, Elma hakkında gıyaben tutuklama kararı verdi. Ancak Elma'nın kararın verildiği 1 Temmuz 2008'den bu yana kaçak olduğu ortaya çıktı.


Profesör baba isyan etti

Kazada hayatını kaybeden öğrencilerden Funda Serin'in babası Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memduh Serin, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvurarak, kazadan sorumlu olan kişinin bir an önce yakalanmasını talep etti.

Prof. Dr. Serin'in, her iki bakanlığa verdiği dilekçede, "Kızımızın ölümüne bilinçli taksirle neden olan kişi muhtemelen Ankara ilinde olup, ikametgahı da Ankara ilinde olduğu halde yakalanamamıştır. Bu kişinin adresi ve yakalanabilmesine yardımcı olabilecek bazı evraklar ilişikte sunulmuştur" denildi.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:
"Kızımızın kazada vefatı bizi ailece perişan etti, mahvolduk. Mahkeme süresince tüm duruşmalara katıldık. Verilen hapis cezası kararı bizi tatmin etmediği gibi gıyaben tutuklu olan Emre Elma aradan bir yıl geçmesine rağmen halen yakalanamamıştır. Elma'nın yakalanarak işlediği suçun cezasını çekmesini istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler