Yazın en sıcak günü

İspanya üzerinden gelen sıcak hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına aldı. Bugün yazın en sıcak günü olacak ve İstanbul'da sıcaklık 37 dereceye kadar hissedilecek.

Yayınlanma: 25.07.2009 - 08:27
Abone Ol google-news

İspanya üzerinden geldiği bildirilen sıcak hava dalgası dün gece Balkanlar üzerinden Türkiye’ye girdi. Bu yazın en yüksek sıcaklığının yaşanacağı bugün sıcaklığın Edirne ve Balıkesir’de 39, Ege kıyıları, Aydın ve Denizli’de 43 dereceye kadar çıkması bekleniyor. İstanbul 37, İzmir 40 dereceyi görecek. İstanbul’da bugüne kadar en yüksek sıcaklık 2000 Temmuz ayında 39.7 derece olarak ölçülmüştü. İç Anadolu’da da sıcaklık 35 dereceye çıkacak. Sıcak hava dalgası geçene kadar güneşe çıkılmaması ve fazla terlememeye dikkat edilmesi gerekiyor. Sıcaklıklar pazartesi günü hafif de olsa düşüşe geçecek. Yarın Marmara Bölgesi’nin bir bölümünde yağış görülebilecek.
 

Meteoroloji uyardı

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde görülen gökgürültülü sağanak yağışların gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıda, başta Rize ve Trabzon olmak üzere Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl ve Muş illerindeki yağışların gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

Yurttaşların ve ilgililerin, ani sel, yıldırım düşmesi, heyelan, lokal dolu yağışı ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olmaları istendi.

 

"İstanbul'da rekora yakın bir sıcaklık söz konusu"

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Murat Şahin, İstanbul'da bugün rekora yakın bir sıcaklığın söz konusu olduğunu bildirdi.

Şahin, Ümraniye'de bugün 36 derecelik bir sıcaklık ölçümünün yapıldığını belirterek, bu rakamın bugün kentte ölçülen en yüksek sıcaklık olduğunu söyledi.

Gölgede yapılan meteorolojik ölçümlere göre, en yüksek sıcaklıkların Bakırköy'de 30, Çatalca'da 33, Pendik'te 33, Sarıyer'de 32, Eyüp'te 31, Beykoz'da 35 ve Büyükada'da 33 derece olduğunu ifade eden Şahin, ''Bugün için normalin 4-5 derece üzerinde bir sıcaklık bekliyorduk. İstanbul'da rekor sıcaklık, 2000 yılında ölçülen 40 derecelik sıcaklıktı. Bugün de rekora yakın bir sıcaklık söz konusu'' dedi.

Şahin, İstanbul'da yarın da 34-35 derece ile normalin üzerinde bir sıcaklığın beklendiğini, sıcaklıklarda hafta başından itibaren 3-5 derecelik bir düşüşün yaşanacağını kaydetti.

Meteorolojik açıdan sıcaklığın en fazla saat 11.00 ile 16.00 arasında olduğunu dile getiren Şahin, yurttaşların özellikle de yaşlı, hasta ve çocukların bu saatlerde güneşin altında çok fazla kalmaları gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler