Okullarda şiddete karşı kampanya

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, okullarda şiddete karşı medya ve diğer kesimlerin de katılımıyla bir kampanya başlattı. BİHB'den yapılan açıklamada, "Milletimizin emaneti olan gençliğimizin en temel haklarından olan yaşam hakkı, eğitim ve öğrenim hakkı gibi çoğu haklarının tahribine yönelik şiddet hareketlerine karşı gereken önlemlerin alınması gerekmektedir"denildi.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 11:56
Abone Ol google-news

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı (BİHB), okullarda şiddete karşı gereken önlemlerin alınması için sivil toplum kuruluşları, medya ve ilgili diğer kesimlerin de katılımıyla bir kampanya başlattı. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 2006-2007 öğretim yılında bazı okullarda şiddetin arttığına dikkat çekilerek, “Silahlı ve silahsız kavgaya kadar varabilen huzursuzlukların toplumsal barışımızı bozmaya yönelik olduğunu Başkanlık olarak esefle müşahede etmiş bulunuyoruz” denildi.

Okullarda artan şiddet konusunda geçtiğimiz öğretim yılında gerçek ve tüzel kişilerden yoğun şikayetlerin alındığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Ülkemizdeki rahat ve huzur ortamını bozmaya yönelik bu davranışların kimi art niyetli kişi ve kurumların ekmeğine yağ sürmekten öte bir yanının bulunmadığı açıktır. Milletimizin emaneti olan gençliğimizin en temel haklarından olan yaşam hakkı, eğitim ve öğrenim hakkı gibi çoğu haklarının tahribine yönelik şiddet hareketlerine karşı gereken önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu amaçla İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarımıza yazı yazılarak bu konuda illerindeki sivil toplum kuruluşları, medya ve ilgili diğer kesimleri de devreye sokarak, okullardaki şiddet konusunda tüm önlemleri almaları ve 2008-2009 öğretim yılında tüm eğitim kurumlarında şiddetin önlenmesi için gereken çalışmaların kurulların gündemine alınarak konunun değerlendirilmesi talep edilmiştir”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler