Türkiye ile Bosna-Hersek ilişkileri

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silajdziç ve Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin diğer iki üyesi Nebojsa Radmanoviç ile Zeljko Komsiç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak 3-4 Eylül tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 15:13
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyelerinin Türkiye’ye yapacağı ziyarette, Türkiye ile Bosna-Hersek ilişkileri tüm yönleriyle ele alınacak. Ayrıca bölgesel ve çok taraflı konularda görüş alışverişinde bulunulacak. Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri 3 Eylül’de Ankara’daki temaslarının ardından, 4 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilecek Türkiye-Bosna-Hersek İş Konseyi Toplantısı’na katılacak.

Açıklamada, Bosna-Hersek’ten Türkiye’ye Devlet Başkanı düzeyindeki son ziyaretin 3-4 Temmuz 2002’de, Türkiye’den Bosna-Hersek’e ise 10-11 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirildiği anımsatılarak şunlar kaydedildi: “2002 yılında olduğu gibi, bu ziyarette de Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin tüm üyelerinin yer alması, Bosna-Hersek Devleti’nin yanı sıra, Bosna-Hersek’in kurucusu olan Boşnak, Sırp ve Hırvat toplumlarının da bilfiil temsil edilmeleri bakımından anlamlıdır. Bosna-Hersek’in Türk halkının gönlündeki özel yeri, bu ülkeyle ilişkilerimiz ve yakın işbirliğimizin artırılarak sürdürülmesini daha da önemli kılmakta olup, iki ülke arasında bu iradenin karşılıklı olduğu memnuniyetle kaydedilmektedir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler