"Dünyanın bir numarasıyım"

ABD'li tenisçi Serena Williams'ın kendisiyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren Rus tenisçi Dinara Safina, ''Beğenin veya beğenmeyin, dünyanın 1 numarasıyım'' dedi.

Yayınlanma: 04.08.2009 - 09:27
Abone Ol google-news

Dünya klasmanında bayanların 2 numarası Serena Williams'ın, Dinara Safina'nın tek bir ''grand slam'' kazanmadan, 1 numara olmasına ilişkin ''Ben, insanların gözünde 1 numarayım. Tüm ''grand slam''lerde şampiyonluklarım var'' şeklindeki açıklamalarına, muhatabından yanıt geldi.

Los Angeles Tenis Turnuvası'nda dün gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Safina, insanların kendisini bu konuda sorgulamasından artık bıktığını belirtti. Safina, ''Sıralamayı ben yapmıyorum. Serena'nın puanlamayla ilgili bir sorunu varsa, WTA'ya başvursun'' dedi.

Dünya klasmanı sıralaması yapılırken, sadece 4 ''grand slam''in değil, yıl boyunca oynanan maçların göz önüne alındığını hatırlatan Safina, kendisinin, yıl boyunca sürekli maç yaptığını belirtti. Safina, Sırp tenisçi Jelena Jankovic'in, bu konuyla ilgili eski açıklamalarına atfen de sıralama sisteminin, Serena veya Venus'ü yenmeye bağlı olarak işlemediğini de sözlerine ekledi. Serena Williams, 8 bin 28 puanla ikinci, Safina da 9 bin 601 puanla ilk sırada yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler