Güler Zere'nin babası Meclis'te

Kanser hastası hükümlü Güler Zere'nin infazının ertelenmesini isteyen Zere'nin babası Haydar Zere ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) avukatı, Mecliste görüşmeler yaptı.

Yayınlanma: 04.08.2009 - 09:47
Abone Ol google-news

Kanser hastası hükümlü Güler Zere'nin babası Haydar Zere ve ÇHD avukatı Ebru Tintik, TBMM'de önce, Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ı ziyaret etti.

Tintik, Güler Zere'nin kansere yakalandığını öğrendikten sonra, tedavisinin dışarıda yapılması için 2 kez infazının ertelenmesi talebinde bulunduklarını, ancak başvurularına olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

Avukat Tintik, ''Zere'nin infazının ertelenmesi yönünde 4 tane rapor var. Bunlardan birisi de Çukurova Üniversitesine ait rapordur. Adli Tıp Kurumunun bu raporu onaylayıp infazın ertelenmesi yönünde karar vermesi gerekirken, Güler'i bir kez gördü ve olumsuz görüş bildirdi'' dedi.

Bu konuda ''Meclis'in sesini'' bugüne kadar duyamadıklarını ifade eden Tintik, ilgili kanunda değişiklik yapılarak, tutuklu ve hükümlülerle ilgili üniversite raporlarının, Adli Tıp Kurumu'nun onayına gerek kalmadan kabul edilmesi gerektiğini bildirdi.

Ebru Tintik, Güler Zere için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna da başvurduklarını ancak henüz bir cevap alamadıklarını belirtti.

Haydar Zere de kızının, hastanenin mahkum koğuşunda kötü koşullarda kaldığını savundu. Kanser hastalarının bulunduğu yerin temizliğine çok dikkat edilmesi gerekirken, kızının kaldığı odanın pis olduğunu iddia eden Zere, ''Kızımı versinler bana, dışarıda tedavisini yaptırayım, iyileştikten sonra tekrar cezaevine girsin'' dedi.

Ufuk Uras da Güler Zere'nin bir an önce sağlığına ve ailesine kavuşması temennisinde bulundu.
Yaşam hakkının en kutsal haklardan birisi olduğunu vurgulayan Uras, tutuklu ve hükümlülerin daha iyi şartlarda yaşaması için cezaevi yönetmeliğinin değiştirilmesine gerek olmadığını, sadece doğru uygulanması durumunda bile cezaevi şartlarının daha iyi olabileceğini kaydetti.

Güler Zere'nin babası Haydar Zere ve ÇHD avukatı Tintik, daha sonra bazı milletvekilleriyle de görüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler