Kayıtta türban gerginliği

Yurt genelinde üniversitelerde kayıt işlemleri başladı. İstanbul'da kayıtlar şenlik havasında yapılırken Adana'daki kayıtlar türban gerginliğinin gölgesinde geçti. Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) binalara türbanıyla girmek isteyenlere izin verilmedi.

Yayınlanma: 02.09.2008 - 08:38
Abone Ol google-news

Yeni dönem kayıtların başladığı Çukurova Üniversitesinde, yerleşke içerisine giren ancak kayıt yaptırmak için binalara türbanlarıyla alınmayanlar güvenlik görevlileri ve fotoğraflarını çeken gazetecilerle tartıştı. İlahiyat fakültesine türbanlı olarak kayıt yaptırmak isteyen Sümeyye Gül ise izin verilmeyince görevlileri protesto ederek kayıt yaptırmayacağını açıkladı. Türbanını çıkartması istenen Güle bazı türbanlıların, Kesinlikle çıkarmak yok diye talimat verdiği görüldü.

ÇÜde yeni dönem kayıtları, üniversite yerleşkesinde bulunan öğrenci işleri daire başkanlığı önünde yapılmaya başlandı. İlk gün kayıtlarda ilahiyat ve hukuk fakültesi öğrencilerinin işlemleri yapıldı. Üniversite yerleşkesine alınan türbanlı öğrencilerin binalara girmesine izin verilmedi. Bina girişlerindeki güvenlik görevlileri türbanlıları uyararak başlarını açmalarını istedi. Çoğu türbanlı, öğrenci işleri daire başkanlığında kayıt işlemlerini yaptırmak için başını açtı. İlahiyat fakültesini kazanan ve emekli din dersi öğretmeni olan babası Mehmet Gül ile birlikte kayıt olmak için gelen Sümeyye Gül, türbanıyla binaya girmek istedi. Görevliler izin vermeyince ağlamaya başlayan ve görevlilere, Allah belanızı versin, Allahın cezaları diyerek uzaklaşan Gülün etrafını türbanlılar sardı. Grup halinde dolaşan ve çeşitli öğrenci yurtlarının broşürlerini dağıtan türbanlıların, Kesinlikle başını açmak yok diye birbirlerine seslendikleri görüldü. Başını açmayan ve görevlilere tepki gösteren Gülünse kayıt yaptırmayacağı söylendi.

İÜ’de kayıtlar Beyazıt’ta

Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına giren tek Türk üniversitesi olan İstanbul Üniversitesinde kayıtlar da dün başladı. İÜde eğitim görmeye hak kazanan 10 bine yakın öğrencinin kaydı Beyazıt Kampusunda yapılıyor.

Aralarında Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), İstanbul Ticaret Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Bilim Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Arel Üniversitesi ve Aydın Üniversitesinin de bulunduğu bazı üniversitelerde kayıtlar dün başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler