Manik depresif riski

İsveç'te yapılan bir araştırmada, yaşlı babaların çocuklarında manik depresif görülme riskinin daha fazla olduğu saptandı. Daha önce de baba çocuk arasındaki yaş farkının şizofreni ve otizmle bağlantılı olduğu yönünde araştırma sonuçları yayınlanmıştı.

Yayınlanma: 02.09.2008 - 10:24
Abone Ol google-news

Archives of Psychiatry dergisinde yayınlanan araştırmaya göre,manik depresif riski, erkek 29 yaşın üstündeyken başlıyor ve 55 yaşında en üst seviyeye çıkıyor.

Yapılan son araştırmada, manik depresif hastalığının kısmen spermin yaşlanmasıyla açıklanabileceği belirtildi. Karolinska Enstitüsü araştırmacıları, erkeklerde sperm üretme sürecinin DNA'nın kopyalanması süreci olduğunu hatırlatarak, bu kopyalamanın erkek yaşlandıkça hatalı yapılmaya meyilli olduğunu belirttiler.

Araştırma, 13 bin 428 kişi üzerinde yapıldı. 55 yaş ve üstündeki erkeklerin çocuklarında manik depresif riskinin 20-24 yaş babalarınkine oranla yüzde 1,37 kat fazla olduğu saptandı. Bipolar bozukluk olarak da bilinen manik depresifin nedeni tam olarak bilinmiyor. Her 100 kişiden birinde manik depresif görülebiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler