Yeni sezon, son şampiyonun maçıyla başlıyor

Turkcell Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, 2009-2010 sezonunun açılış maçında yarın karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 5. randevuya çıkacak.

Yayınlanma: 06.08.2009 - 07:51
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig 2009 - 2010 sezonu yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Beşiktaş maçı ile başlıyor. İki ekip arasında geride kalan 4 maçta taraflar birer kez galip gelirken, 2 maç berabere sonuçlandı. Her iki ekip de birbirlerine 4'er gol attı.

2007-2008 sezonunda BJK İnönü Stadı'nda yapılan maç golsüz berabere sonuçlandı. 27. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçı ise 2-1 kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, rakibini liderlik koltuğundan indirmişti. Geçen sezon ise 5. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maç 1-1 tamamlandı ve Beşiktaş, lider olarak gittiği İkitelli'den yine koltuğu kaptırarak ayrıldı. Sezonun ikinci yarısında BJK İnönü Stadı'nda yapılan maçı ise Beşiktaş 2-1 kazanarak, rakibi karşısında ilk galibiyetini aldı.

 

Son 8 sezonda 7 kez deplasmanda "merhaba"

Lige yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacağı maçla başlayacak son şampiyon Beşiktaş, lig tarihindeki açılış maçlarında toplam 30 galibiyet, 6 yenilgi, 15 beraberlik aldı.

Son 8 sezonda 7. kez lige rakip sahada ''Merhaba'' diyecek siyah-beyazlılar, lig tarihinde 24 kez açılış maçlarını dış sahada oynadı.

''Kara Kartallar'' bu maçlarda sadece 7 galibiyet elde ederken, 5 yenilgi aldı, 12 kez de berabere kaldı.

Beşiktaş, geçen sezonun açılış maçında deplasmanda Antalyaspor'u 3-2 yenmişti.

 

Yeni sezonda Beşiktaş

Son şampiyon Beşiktaş, transfer döneminde şimdiye dek 7 oyuncuyu renklerine katarken, takımda geçen sezon forma giyen 5 oyuncusuyla da yollarını ayırdı.

Siyah-beyazlılar, geçen sezon takıma çifte kupa kazandıran deneyimli teknik adam Mustafa Denizli ile yoluna devam ediyor.

 

Gelenler

Beşiktaş'ın bu sezon şimdiye dek transfer ettiği oyuncular şunlar:

Erhan Güven (Ankaraspor), İsmail Köybaşı (Gaziantepspor), Rıdvan Şimşek (Karşıyaka), Matteo Ferrari (Genoa), Michael Fink (Eintracht Frankfurt), Nihat Kahveci (Villarreal), Onur Bayramoğlu (Bozüyükspor).

 

Gidenler

Beşiktaş'ın, yeni sezon öncesi yollarını ayırdığı futbolcular şunlar:

Aydın Karabulut (Ankaraspor), Edouard Cisse (Olympique Marsilya), Gökhan Zan (Galatasaray), Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor), Tomas Zapotocny (Bursaspor-Kiralık).

 

Kara Kartallar lig öncesinde 1 tanesi resmi 4 maç oynadı

Turkcell Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, yarın başlayacak 2009-2010 sezonu öncesi 1'i resmi, toplam 4 maç oynadı.

Siyah-beyazlılar, bu maçlarda galip gelemezken, 3 kez berabere kaldı, 1 kez de yenildi.
Lig öncesi 4 maçta sadece 2 gol atabilen ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 4 gol gördü.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen TFF Süper Kupa'yı, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0 yenilerek ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kaptıran Beşiktaş, İspanya'da katıldığı Barış Kupası'nda Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla 1-1, Portekiz'in Porto takımıyla da 0-0 berabere kaldı ve gruptan çıkamadı.

Beşiktaş, sezon öncesi ilk hazırlık maçında ise İstanbul'da İtalya Serie A takımlarından Catania ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş'ın lig öncesi 4 maçında kaydettiği 2 gole Tello ve Nobre imza koydu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler