Çin'de 300 çocuk kurşundan zehirlendi

Çin'in Şanşi eyaletinde 300 çocuk kurşun zehirlenmesi nedeniyle hastaneye yatırıldı. Yerel halk, "Şanşi Dongling Kurşun ve Çinko Döküm Fabrikası"nı bu durumdan sorumlu tutarken, fabrikada bu yönde bir kanıt bulunamadı.

Yayınlanma: 10.08.2009 - 08:21
Abone Ol google-news

Çin'in Şanşi eyaletinde 300 çocuk kurşun zehirlenmesinden dolayı tedavi altına alındı. China Daily gazetesinin haberinde, Çangçing Endüstri bölgesinin yakınındaki Fıngşiang kentinde yaşayan 300 çocuğun kan değerlerinde yüksek oranda kurşuna rastlandığı ve çocukların Şian Merkez Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Çocukların kanındaki kurşun değeri 250 miligramın üzerinde çıktı. Normal bir insanda bulunması gereken kurşun değeri 100 miligram. Bu değer 200 miligramı aştığında, insan sağlığı olumsuz yönde etkileniyor.

İki çocuğu da rahatsızlanan Ma Şıngçin, çocuklarının normalden çok fazla uyuduğunu, çok ağır hareket ettiğini ve hiçbir şeye konsantre olamadığını söyledi. Buna benzer vakaların artması üzerine çocuklara kan testi yapılmasının ardından, çocukların kurşundan zehirlendiği ortaya çıktı.

Yerel halk, "Şanşi Dongling Kurşun ve Çinko Döküm Fabrikası"nı bu durumdan sorumlu tutarken, fabrikada bu yönde kanıt bulunamadı. China Daily muhabirinin fabrikadan bir yetkiliyle görüşmek talebi üzerine fabrika yetkilileri, durumu inceledikten sonra açıklama yapacaklarını bildirdi. Çocukların tedavi masraflarını yerel yönetim üstlendi.

Fabrika, 2006 yılında yerel halkı muhtemel bir zehirlenme durumuna karşı uyarmış ve bölgede yaşayan insanlara taşınmalarını önererek, gereken yardımı yapacağını duyurmuştu. Ancak halkın beşte biri taşınmıştı. Çevreciler, Çin'in kalkınma modelini, insanların sağlık ve güvenliğinin sağlanması şartıyla destekleyeceklerini, aksi takdirde hükümete baskı yapacaklarını duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler