Müşerrev hakkında yeni soruşturma

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref hakkında, 2007 yılında kanunlara aykırı olarak yargıçların ev hapsine alınması emrini verdiği iddiasıyla yeni bir soruşturma açıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 10.08.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Müşerref hakkında, "kanunsuz ev hapsi" suçlamasıyla mahkemeye başvuran avukat Aslam Guman, basına yaptığı açıklamada, Bölge Mahkemesi Yargıcı Muhammed Ekmel Han'ın, kendi başvurusu üzerine, dava açmak amacıyla polise soruşturma emri verdiğini söyledi.
Pakistan'da 1999'da darbeyle işbaşına gelen Müşerref'in, 2007 yılında kendisine karşı çıkan pek çok yargıcın ev hapsine alınması emrini vermesi, devlet başkanlığı görevinden ayrılmasına kadar giden sokak gösterilerinin başlamasına neden olmuştu.

Pakistan Anayasa Mahkemesi, 31 Temmuzda aldığı kararla, Pakistan'da 2007'de ilan edilen olağanüstü halin anayasaya aykırı ve bu tarihten sonra Müşerref'in aldığı bütün kararların yasa dışı olduğuna hükmetmişti.

Pakistan Anayasa Mahkemesinin aldığı bu karar, Müşerref'in anayasayı askıya aldığı tarih olan 3 Kasım 2007'den sonra 6 hafta içinde yaptığı tüm yargıç atamalarını geçersiz kılmasının yanı sıra eski Devlet Başkanına karşı vatana ihanet suçlamasıyla dava açılabilmesinin yolunu açmıştı.
 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler