"Cumhuriyet Dönemi Aliağa"

Aliağa Ticaret Odası tarafından yayımlanan Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım'ın yazdığı "Cumhuriyet Dönemi Aliağa" adlı kitap söyleşi ve imza gününde Aliağalılarla buluşacak.

Yayınlanma: 10.08.2009 - 09:07
Abone Ol google-news

Aliağa belediyesi tarafından düzenlenen 20. Emek ve Barış Şenlikleri kapsamında, ADER'in katkılarıyla Aliağa Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilecek söyleşi Perşembe günü saat 16.00'da ADER lokalinde yapılacak.

Selim Erkmen'in yöneteceği "Cumhuriyet Dönemi Aliağa" söyleşisine Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım, Aliağa'nın eski belediye başkanlarından İrfan Onaran ve Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuşmacı olarak katılacak.

Söyleşinin sonunda eğitimci- yazar Cevat Yıldırım "Cumhuriyet Dönemi Aliağa" kitabını imzalayacak. Söyleşi ve İmza etkinliği, katılımcıların söyleşiyi izleyen yaşlı Aliağalılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son bulacak

Aliağa Ticaret Odası tarafından organize edilen söyleşi ve imza günü, yaşamlarını Aliağa'da geçirmiş Aliağalıları da bir araya getirecek. Aliağa'nın Cumhuriyet Dönemi hatıra ve birikimlerinin sohbet tadında konuşulacağı söyleşiye Aliağa halkını davet eden Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, "Aliağa, Mübadele ve göçlerle şekillenen bir kent. Türkiye'nin binbir yokluk ve güçlük içinde Cumhuriyetle çağdaşlaşma, akıl ve bilimin ışığında yeniden ayağa kalkma dönemine tanıklık eden; Aliağa'da her türlü güçlüğe rağmen yepyeni bir gelecek kurmak isteyenlerin öykülerini kitaplaştırarak tarihe not düşen Cevat Yıldırım'ın bu çalışmasını şimdi güzel bir söyleşiyle sürdüreceğiz. Söyleşimizin çok keyifli geçeceğine inanıyorum. Bu söyleşimize yaşamlarını Aliağa'da geçirmiş genç yaşlı herkesi davet ediyoruz" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler