'Halk Ergenekon'la oyalanıyor'

CHP'nin merkez yönetim kurulu raporunda AKP'nin sorunları savsakladığı vurgulandı. Parti meclisine geçen hafta sunulan raporda, 'Ergenekon savcılarına soruyoruz: AKP'nin yolsuzlukları hiç mi dinlemeye takılmadı?' denildi.

Yayınlanma: 10.08.2009 - 10:41
Abone Ol google-news

CHPnin geçen hafta toplanan parti meclisine sunulan merkez yönetim kurulu (MYK) raporunda AKP iktidarının devlet içinde mafyalaşma, terörle mücadele sürecinde hukuk dışına çıkılması ve askeri darbeye yönelikkronik sorunların çözümünü savsakladığıvurgulanırkenErgenekon şovu ile halkımızı oyalıyor. Ergenekon savcısına soruyoruz: Madem telefonlar çok yaygın dinleniyor. AKPnin yolsuzlukları, Başbakanın ve bakanların konuşmaları hiç mi dinlemeye takılmadıdenildi.

CHP MYK raporunda Sivil yargı ele geçirilerek darbe yapılıyorbaşlığı altında değerlendirmeler yapılırken, hükümet ile HSYK arasında yaşanan gerginliğin kaynağınınbizzat Başbakan olduğukaydedildi.

Raporda, Adalet Bakanının başkanlığında oluşturulan, siyasetin icazeti altında olan, bakan ve müsteşarı dahil 7 kişilik HSYK, 12 Eylül askeri cuntasının ürünüdür. HSYKnin bakanlığın onayı olmadan herhangi bir dosyaya veya bilgiye ulaşabilmesinin önü siyasi irade tarafından kesilebilmektedir. Böyle bir yapının yargı bağımsızlığının güvencesini oluşturması söz konusu olamaz. Bu durum sadece hukuk devleti yapılanmamızın değil, Yargıtay ve Danıştayın da ayıbını oluşturmaktadırdenildi.

Ergenekon davası, bir AKP ve savcılık darbesidirdenilen raporda, Topluma korku salmayın, gerçek suçlulardan hesap sorun. Türkiyede birinci temel sorun, devlet içinde mafyalaşmadır, çeteleşmedir. İkinci sorun, terörle mücadele sürecinde insan hakları ihlalleriyle hukuk dışına çıkılmasıdır. Üçüncü kronik sorun ise askeri darbeye yönelik örgütlenmelerdir. AKP iktidarı bu üç çok önemli sorunu savsaklıyor, sadece Ergenekon şovu ile halkımızı oyalıyor.

Bu olay artık çığrından çıkmaya başlamıştır. Yargı kararı olmadan suçlu ilan edilen insanların onurları yok edilmektedir. Bu, insanlık suçudur.

Ergenekon savcısına soruyoruz: Madem telefonlar çok yaygın olarak dinleniyor, AKPnin yolsuzlukları, hükümetin yabancılarla örtülü pazarlıkları, ihale ve kent rantı vurgunları, Başbakanın ve bakanların bu konulardaki konuşmaları hiç mi dinlemeye takılmadı? Ne diye onlar Ergenekon davası kapsamında değil? Eğer AKP iktidarı darbeyle hesaplaşma niyetindeyse bu hesaplaşma konusunda hangi engel varsa o engeli aşmasına yardımcı olmaya CHP olarak hazırızdenildi.

Raporda, Sözde darbe belgesi derhal açıklığa kavuşturulmalıdırbaşlığı altında da şu değerlendirmeler yapıldı:

Başbakan sözünü tutmalıdır. Darbe iddiasının gereğini yapmalıdır. Son günlerde İrticayla Mücadele Planıadlı belgenin kendi bünyesinde hazırlanıp hazırlanmadığını araştıran ve Bize ait değil, bizim bünyemizde hazırlanmamıştıraçıklamasını yapan TSK, medyaya yansıyan açıklamaları ile daha önce de Ergenekon klasörlerine giren bazı belgeler için Bize ait değil, ancak TSKnin belge tekniği taklit edilerek hazırlanmışlardır demişti. Genelkurmay, 5 Ergenekon belgesi için sahte, bize ait değildemişti. Bunun aydınlığa çıkarılması hükümetin en önemli görevidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler