"Zam değil grev hakkı istiyoruz"

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Hükümetle sendikalar arasında yapılacak toplu iş görüşmesinde kendilerinin maaşlara zam talebi olmadığını, öncelikle toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesini istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 11.08.2009 - 08:34
Abone Ol google-news

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, "Sağlık çalışanları arasındaki 4/b, 4/c, sözleşmeli, vekil ayrımı ortadan kaldırılmalı, aradaki maaş farkları düzeltilmeli ve hepsi kadroya alınmalı, memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı verilmeli" dedi.

Okay Erözgün, döner sermaye ve nöbet ücretleri konusundaki isteklerini ise şöyle açıkladı:
"Döner sermaye sistemi tekrar yapılandırılmalıdır. Yıllık izin ve şua izninde döner sermaye katılım payı kesilmemelidir. Performans sistemine bağlı olmayan yardımcı sağlık personeli ve genel idare hizmetlerinde çalışanların ödemeleri Ocak ve Temmuz ayında açık ve net olarak belirtilen miktarlar Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmalıdır.

Döner sermaye miktarları mevki ve kadro unvanına göre tüm ülkede aynı miktarda ödenmelidir. Ödemeler her ayın 15'inde düzenli olarak maaş ile birlikte yapılmalıdır. Tüm çalışanların döner sermaye ödentisi emekliliğe yansıtılmalıdır.

Nöbet ücretleri günümüz koşullarında tekrar yapılandırılmalıdır. Bu haktan icap nöbeti tutan kişiler de istifade etmelidir. Ayrıca nöbet tutmakla birlikte nöbet ücreti alamayan çalışanların da nöbet ücretlerinden istifade edebilmeleri için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. " 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler